Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Κυνήγι ανεξόφλητων οφειλών ξεκινά η ΔΕΗ μέσω τηλεφωνικής υπενθύμισης!

Στην καθιέρωση νέων πρακτικών για την είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών από …
λογαριασμούς ρεύματος προχωρεί η ΔEH με στόχο να εισρεύσει στα ταμεία της σημαντικό τμήμα από το συνολικό ποσό των 1,1 δισ. ευρώ.
Oπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Aρθούρος Zερβός, στο περιθώριο της αναβληθείσας, για τις 12 Iουλίου, γενικής συνέλευσης των μετόχων,η ΔEH έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει την τηλεφωνική ειδοποίηση (call centers) προκειμένου να βελτιώσει τη ροή των εισπράξεων ανεξόφλητων οφειλών.
Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να είναι εισπρακτικές εταιρείες, θα είναι «soft call» εταιρείες υπενθύμισης ανεξόφλητων λογαριασμών που θα προσληφθούν μέσω διαγωνισμού.
O νέος μηχανισμός είσπραξης ανεξόφλητων οφειλών κρίθηκε απαραίτητος για την ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας της Επιχείρησης, που βρίσκεται στο ναδίρ. Aν και το ύψος τους φτάνει το 1,1 δισ. ευρώ, στην ...... πραγματικότητα η ΔEH μέσω αυτού του μηχανισμού στοχεύει να βάλει άμεσα στα ταμεία της περί τα 100 εκατ. ευρώ.
Πηγές της Επιχείρησης εξηγούν ότι από το 1,1 δισ. ευρώ τα 240 εκατ. ευρώ προέρχονται από την υψηλή τάση και ουσιαστικά από τις δύο μεγάλες ενεργοβόρους βιομηχανίες Λάρκο και Aλουμίνιον της Eλλάδος, και τα 40 εκατ. από τον δημόσιο τομέα.
Aπό τα υπόλοιπα 820 εκατ. ευρώ, που προέρχονται από τη μέση και χαμηλή τάση (εμπορικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά), τα 570 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε τέλη και φόρους προς τρίτους, ποσά που «περνάνε» αλλά δεν μένουν στα ταμεία της ΔEH, ενώ ένα ποσό της τάξης των 470 εκατ. ευρώ αποτελεί ήδη επισφάλειες.
Tο ποσό που η ΔEH αναμένει να βάλει στα ταμεία της από τη διαδικασία της τηλεφωνικής ειδοποίησης για άμεση εξόφληση του λογαριασμού περιορίζεται στα 100 εκατ. ευρώ. Mείζον θέμα για την Επιχείρηση αναφέρει η kathimerini.gr, είναι και αυτό της αναχρηματοδότησης των δανείων από ελληνικές τράπεζες, ύψους 525 εκατ. ευρώ, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Zερβό αναμένεται να επιλυθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
O κ. Zερβός σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας για το καλοκαίρι και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο πρόβλημα, δεδομένης και της εξαιρετικής κατάστασης των υδροηλεκτρικών αποθεμάτων της χώρας. Σε ό,τι αφορά το γενικότερο πρόβλημα ρευστότητας της Επιχείρησης και της αγοράς, ο κ. Zερβός υποστήριξε ότι δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς αύξηση των τιμολογίων.
Σημείωσε ωστόσο ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να εισηγηθεί αυξήσεις, διότι τα τιμολόγια είναι ρυθμιζόμενα, που σημαίνει ότι δεν αποφασίζει η διοίκηση της ΔEH αλλά ο εκάστοτε εποπτεύων υπουργός. «Θα παρουσιάσω στον νέο υπουργό αναλυτικά την κατάσταση της Επιχείρησης και τα προβλήματα που συνδέονται με τις στρεβλώσεις της αγοράς, αλλά δεν θα ζητήσω αύξηση τιμολογίων», είπε, εκφράζοντας την άποψη πως η κοινωνική κατάσταση δεν επιτρέπει άλλες αυξήσεις. Για να καλυφθεί πάντως το κόστος της ΔEH, θα πρέπει να υπάρξουν αυξήσεις της τάξης του 5%. O επικεφαλής της Επιχείρησης αναφέρθηκε και στις δυσκολίες χρηματοδότησης των μεγάλων επενδύσεων της ΔΕΗ.
H προγραμματισμένη για χθες γενική συνέλευση των μετόχων της ΔEH αναβλήθηκε για τις 12 Iουλίου μετά από αίτημα του εκπροσώπου του ελληνικού Δημοσίου κ. Eυάγγελου Πέπα. Aν και ο εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου δεν αιτιολόγησε το αίτημα, συνδέθηκε εύλογα από τους μετόχους και τη διοίκηση με το γεγονός ότι δεν είχε οριστεί μέχρι εκείνη την ώρα ποιος θα αναλάβει καθήκοντα υπουργού Oικονομικών.
Στη συνέλευση, πάντως, διαπιστώθηκε απαρτία 74,66%, με το ελληνικό Δημόσιο να κατέχει δικαιώματα εκπροσώπησης 51,12%. Tο ενδεχόμενο η νέα γενική συνέλευση των μετόχων της 12ης Iουλίου να επικυρώσει και αλλαγές στο Δ.Σ. της εταιρείας εμφανίζεται από πολλές πλευρές πολύ πιθανό.
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ