Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές

Χωρίς τον Α. Σαμαρά η ορκωμοσία των 300 – Από Δευτέρα οι προγραμματικές δηλώσεις.
Σημαντικές ήταν οι απουσίες κατά τη σημερινή ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις 17 Ιουνίου.
Η ορκωμοσία έγινε χωρίς τον πρωθυπουργό, που μετά και την επέμβαση στο μάτι του, απαιτείται να είναι κλινήρης αλλά και χωρίς τα μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπείας που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.
Δηλαδή, απουσίαζε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου αλλά και ο κ. Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος δεν έχει ορκιστεί ακόμα υπουργός Οικονομικών.
Αλλαγές στη χωροταξία
Μετά από έντονο παρασκήνιο και αψιμαχίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ, για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος κάθισαν στα έδρανα στα ορεινά της Βουλής και μπροστά πέρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στα μπροστινά έδρανα κάθισε και η ΔΗΜΑΡ, η οποία μετέχει στην κυβέρνηση.
Η Νέα Δημοκρατία κατέλαβε τις δύο δεξιά πτέρυγες, ενώ στα ....... «ορεινά» της δεξιάς πλευράς κάθισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Στο κέντρο βρέθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πίσω τους κάθισαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Χρέη Προέδρου εκτέλεσε ο Α’ αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Τραγάκης.
Την Παρασκευή εκλέγεται το προεδρείο
Την Παρασκευή θα γίνει η εκλογή του Προέδρου της Βουλής, θέση για την οποία η Νέα Δημοκρατία πρότεινε τον κ. Β. Μεϊμαράκη.
Την Παρασκευή το απόγευμα θα γίνει η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή επτά αντιπροέδρων, τριών κοσμητόρων και έξι γραμματέων. Οι τρεις πρώτοι αντιπρόεδροι προέρχονται από το πρώτο σε δύναμη κόμμα (ΝΔ) και οι υπόλοιποι τέσσερις προέρχονται από τα επόμενα σε δύναμη κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή).
Οι προγραμματικές δηλώσεις
Όπως ορίζει το Σύνταγμα, εντός 15 ημερών από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού θα πρέπει να γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο μέχρι την Πέμπτη, 5 Ιουλίου.
Ωστόσο, λόγω του προβλήματος υγείας του, ο κ. Σαμαράς, που με βάση το Σύνταγμα θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει τη συζήτηση, αναμένεται ότι θα απουσιάζει από το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας.
Η διαδικασία, που θα ολοκληρωθεί με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά, θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και πιθανότητα θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Ιουλίου.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ