Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργικά χαρτοφυλάκια – Ποιοι υπουργοί δεν θα ορκιστούν σήμερα

Σήμερα θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, που προέκυψε με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα περιλαμβάνει 16 υπουργούς και 12 υφυπουργούς, ενώ αναμένεται ότι θα επανασυσταθούν τα υπουργεία Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας κάτι που αποτέλεσε και προεκλογική δέσμευση του νέου πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά.
Ωστόσο, τα συγκεκριμένα υπουργεία θα πρέπει να επανασυσταθούν με Προεδρικό Διάταγμα και ως εκ τούτου, η ορκωμοσία των υπουργών θα μετατεθεί για τις επόμενες ημέρες.
Για θεσμικούς λόγους δεν θα γίνει η ορκωμοσία ούτε του νέου υπουργού Οικονομικών, κ. Βασίλη Ράπανου, ο οποίος αναμένει την επιστροφή από τις Βρυξέλλες του κ. Γιώργου Ζανιά, προκειμένου ο τελευταίος να έχει την θεσμική ιδιότητα του υπουργού και να .... παραστεί με αυτήν και στη συνεδρίαση του Εκοφίν που θα ακολουθήσει το Εurogroup.
Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύνθεση του νέου υπουργικού σχήματος θα έχει ως εξής:
Υπουργός Οικονομικών: Βασίλης Ράπανος (με υφυπουργό ή αναπληρωτή υπουργό τον Χρήστο Σταϊκούρα και ενδεχομένως τον Γιώργο Ζανιά)
Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων: Κωστής Χατζηδάκης
Υπουργός Ανάπτυξης: Γιάννης Στουρνάρας
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Δημήτρης Αβραμόπουλος (το όνομά του παίζει και για το Εξωτερικών)
Υπουργός Εξωτερικών: Πάνος Παναγιωτόπουλος (παραμένει στο τραπέζι το όνομα του κ. Σταύρου Δήμα)
Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνης Μανιτάκης ((παίζει και το όνομα του κ. Παναγιωτόπουλου)
Υπουργός Παιδείας: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υπουργός Υγείας: Χριστόδουλος Στεφανάδης
Υπουργός Περιβάλλοντος: Κυριάκος Μητσοτάκης (πρόταση της ΔΗΜΑΡ είναι να παραμείνει ο κ. Τσάλτας)
Υπουργός Τουρισμού: Όλγα Κεφαλογιάννη
Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Ναπολέων Μαραβέγιας
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Αντώνης Μανιτάκης
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Λευτέρης Οικονόμου (ακούγεται και το όνομα του Κώστα Τζαβάρα)
Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, ενώ για τη θέση του Προέδρου της Βουλής οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Επίσης, συντονιστικό ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται ότι θα έχει ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης. Για την θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου ακούγεται ο στενός συνεργάτης του προέδρου, κ. Τάκης Μπαλτάκος και για διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Κώστας Μπούρας. 
Για τη θέση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου προορίζεται ο κ. Μάκης Βορίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ