Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Από τον διαφορετικό ΦΠΑ στις μπουγάτσες, στο …κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ!

Γράφει ο Αιας
Ο Βενιζέλος, ο αμετροεπής αυτός πολιτικός, μέσα στην οίησή του ότι, όλα τα ξέρει, στο πρόσωπο του οποίου μπερδεύουν ορισμένοι τον ρήτορα με τον βερμπαλιστή, άνοιξε το στόμα του και αμόλησε άλλη μια βόμβα: Παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ ως εκφραστή της …Κεντροαριστεράς, που θα διαπραγματευθεί δήθεν την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο.
Ποιος; ο Βενιζέλος, που εμφάνιζε το Μνημόνιο της υποτέλειας της χώρας και της απέραντης φτώχειας και εξαθλίωσης του λαού εκτός από προσωπική του «νίκη» και ως ιερό τοτέμ αδιαπραγμάτευτο, που απειλούσε (μαζί με τον Σαμαρά) πως αν δεν ψηφιστεί το Μνημόνιο θα οδηγηθούμε στην ..... χρεοκοπία και τη δραχμή, που παρέδωσε (μαζί με τον Σαμαρά) τον ελληνικό δημόσιο πλούτο στους ξένους δανειστές, που επινόησε τα πιο 
απίστευτα χαράτσια, που υπέγραψε (μαζί με τον Σαμαρά), το τέλος των μισθών κι άλλα όσα δεινά ων ουκ έστιν αριθμός;
Μη γελάτε! Μόνο ο Βενιζέλος, θα μπορούσε να εμφανιστεί «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»…
Μόνο ο Βενιζέλος, μπορεί να αναγάγει ένα μικρό νεοφιλελεύθερο κόμμα (Πασοκ) σε εκφραστή της …Κεντροαριστεράς!
Εδώ, έβαλε διαφορετικό ΦΠΑ στις μπουγάτσες, σ΄ αυτό θα κωλώσει;…
Εδώ, παραδέχτηκε, πως γνώριζε ότι, εγχώρια αρπακτικά υπερακόντιζαν την Τρόικα σε αντεργατική αγριότητα και ότι ο ίδιος δεν αντιστάθηκε σε αυτήν, αλλά αντιθέτως την προσυπέγραψε!
Εδώ, κατέβασε τα ρολά στο κόμμα του, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε σάπιο, την ώρα που διεκδικεί τη ψήφο του Ελληνικού λαού!…
Είναι προφανές ότι τον Βενιζέλο, έχει πειράξει το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαίου. Τα έχει χαμένα; Αποσύρεται από την πολιτική; …Κυνηγάει μονοψήφιο ποσοστό;
Η αποδόμηση του ΠΑΣΟΚ, όπως επισημαίνει η Λούκα Κατσέλη -που έχει κατηγορήσει ευθέως τον Βενιζέλο για φιλελεύθερη ιδεοληψία και εξυπηρέτηση συμφερόντων- δεν είναι μόνο αριθμητική. «Συνοδεύτηκε από την πλήρη ηθική και πολιτική απαξίωσή του και της ηγεσίας του γιατί διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες, που είχαν επενδυθεί το 2009 για κοινωνική δικαιοσύνη, ανατροπή του πελατειακού συστήματος διακυβέρνησης και απεμπλοκή από την υπέρμετρη επιρροή εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας και διαπλοκής. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έσπασε αυτό το κλειστό κύκλωμα εξουσίας που ποδηγέτησε το πολιτικό σύστημα κατά τη μεταπολίτευση, αλλά έγινε ο Δούρειος Ίππος για την πλήρη επικυριαρχία του και την αναδιανομή πόρων προς όφελός του μέσω των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ασκήθηκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ