Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Η Δημ. Οργάνωση Ν.Δ. για τα φωτοβολταϊκά και το ρόλο της ΕΑΣ Αγρινίου

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜ. Τ.Ο.  ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΤΚ. 30100
ΤΗΛ. 26410 21668, FAX 26410 48078
 Aγρίνιο 12-04-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είναι γνωστό ότι εδώ και μήνες οι αγρότες που έκαναν αίτηση για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών ταλαιπωρούνται από την προχειρότητα που αντιμετωπίστηκε το θέμα. Ανακαλύπτουν εκ των υστέρων το κορεσμένο δίκτυο της Δ.Ε.Η. , ή άλλους κινδύνους απόρριψης της αίτησής τους ή πρόσθετα έξοδα που προκύπτουν. Στην περιοχή του Αγρινίου  υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός αιτήσεων από αγρότες λόγω του ότι είχε καλλιεργηθεί μια ευκολία και σιγουριά για την επένδυση αυτή, που «έσπρωξε» πολλούς αγρότες να κάνουν μελέτες – αιτήσεις χωρίς καλή ενημέρωση.  
Ιδιαίτερα λυπηρό είναι το φαινόμενο που παρατηρήθηκε καθώς σύμφωνα με αναφορές τις τελευταίες ημέρες, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Αιτωλοακαρνανίας,  οι μελέτες  για την αδειοδότηση και εγκατάσταση  φωτοβολταϊκών συστημάτων από τους αγρότες της περιοχής μας  έγιναν μέσω της  Ένωσης  Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου από  μια εταιρία των Αθηνών αγνοώντας  το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής μας.
Σε συνέντευξη του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό  Αχελώος TV ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου κ. Θ Κουτσουπιάς δήλωσε ότι δεν υπήρχε στην περιοχή μας  η απαιτούμενη τεχνογνωσία γι’ αυτές τις μελέτες.
Θεωρούμε  δεδομένο ότι το επιστημονικό τεχνικό δυναμικό του Νομού μας και γνώσεις έχει και ποιότητα διαθέτει.  
Η ανεργία σήμερα στο Αγρίνιο  καλπάζει. Ίσως αποτελεί πρόκληση να γίνουν οι μελέτες  των φωτοβολταϊκών από μια εταιρεία των Αθηνών μέσω της ΕΑΣ Αγρινίου γεγονός το οποίο  θα έχει ως αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν και να  « χαθούν »  πολλές θέσεις εργασίας και χρήματα από την περιοχή μας σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη από κάθε άποψη.
 Όφειλαν οι αρμόδιοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου  να κάνουν πριν μια έρευνα για τις δυνατότητες που υπάρχουν από πλευράς προσωπικού και.......... μηχανικών στην περιοχή μας. Την έκαναν; 
Πολλοί είναι οι αγρότες που έχουν στην περιοχή μας συγγενείς (αδέρφια, παιδιά κ.λ.π.) μηχανικούς, ηλεκτρολόγους και γενικότερα τεχνίτες αλλά και προμηθευτές  που θα μπορούσαν να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη εάν οι μελέτες  και η εγκατάσταση γίνονταν από επαγγελματίες (επιστήμονες και μη) του τόπου μας.
 Το Αθηνοκεντρικό  κράτος για άλλη μια φορά απορροφά τον πλούτο της Αιτωλ/νίας;
Θα συνεχίσει να τον απορροφά και κατά την διάρκεια υλοποίησης αυτών των επενδύσεων;
Η πορεία θα το δείξει.
                                          ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
                           Τομέας Ενημέρωσης         Ο Πρόεδρος
         Νίκος Καζαντζής,        Γιάννης Ανδριόπουλος 
Πέτρος Βελούδας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ