Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ-ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ             Αγρίνιο,  18  Απριλίου  2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100  Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 0 22495, 2641360302 
FAX: 2641 0 48498
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ουσιαστική ενίσχυση και η απρόσκοπτη λειτουργία του Αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος στο Αγρίνιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, που είχε σήμερα ( Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου) στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας,  Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Βασίλη Παπάζογλου.
Στη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα του Πανεπιστημίου και κυρίως όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσει η αυτόνομη λειτουργία του.
Ο κ. Μοσχολιός στις δηλώσεις του αφού ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα για την επίσκεψή του στο Δημαρχείο δήλωσε:
« Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Παπάζογλου όλα τα θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος και τα προβλήματα που αναδείχθηκαν το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Παπάζογλου με διαβεβαίωσε ότι όλα τα θέματα που....................... αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο είναι στη σωστή κατεύθυνση όπως ο αυτόνομος προϋπολογισμός του και σύντομα ο  δικός του οργανισμός με στόχο πάντα την πλήρη αυτονόμησή του.
Ενημέρωσα τον κ. Παπάζογλου ότι από την πλευρά του Δήμου Αγρινίου, εάν χρειαστεί, μπορούμε να παρέχουμε διοικητική υποστήριξη προκειμένου να λυθούν τυχόν προβλήματα σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο, μέχρι να οργανωθούν σωστά οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.
 Γνωρίζετε, άλλωστε, ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει έμπρακτα το Πανεπιστήμιο με ενέργειες όπως η εκπόνηση μελέτης για το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο στην περιοχή του παλαιού αεροδρομίου για την ανάπτυξη κτιριακών υποδομών, με την παραχώρηση χρήσης του 3ΟΥ Γυμνασίου Αγρινίου για τη μετεγκατάσταση του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών προκειμένου να δημιουργηθεί μια ενιαία πανεπιστημιακή κοινότητα στην πόλη αλλά και το συνεχή αγώνα για να λειτουργεί σωστά το Πανεπιστήμιο.
Θέλω να επαναλάβω για μία ακόμη φορά ότι αυτή η πόλη έχει μεγάλη ιστορία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και κακή σε πολλές περιπτώσεις και σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν με την Οικονομική Σχολή».
Από την πλευρά του ο κ. Παπάζογλου τόνισε ότι από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας γίνονται όλες οι ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει αυτόνομα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.
 «Όπως γνωρίζετε για πρώτη φορά το πανεπιστήμιο έχει δικό του προϋπολογισμό, ενώ σύντομα αναμένουμε κάποιες γρήγορες μετατάξεις- αποσπάσεις ώστε το Πανεπιστήμιο να έχει το δικό του διοικητικό μηχανισμό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ