Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. Λάμπρος Κοτρολός στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου της 18ης Απριλίου 2011, πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ενημέρωσε το σώμα για την προσφυγή την οποία κατέθεσε η παράταξη στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γ. Αποστολόπουλο κατά της υπ’ αριθμ 119 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε το ετήσιο πρόγραμμα δράσης και ο προϋπολογισμός εσόδων – εξόδων του Δήμου για το οικονομικό έτος 2011.
Ο κ. Κοτρολός υποσημειώνοντας το αυτονόητο ότι οι διαφορετικές απόψεις δημιουργούν αρκετές φορές εντάσεις και αντιπαλότητες, οι οποίες είναι δυσάρεστες για όλους, τόνισε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται από την μείζονα μειοψηφία αφορά στην θεσμική και ουσιαστική συμβολή της στις ανάγκες ανάπτυξης της πόλης μέσα από τον έλεγχο της διοίκησης
«Στις 24 Μαρτίου 2011», είπε ο κ. Κοτρολός, «συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή σύμφωνα με τον νόμο 3852/10 η οποία κατά πλειοψηφία αποφάσισε τη σύνταξη της εισήγησης του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου. Ο προϋπολογισμός αυτός ήταν της τάξεως των 74.560.000,00 ευρώ.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Μαρτίου 2011 όμως, εμφανίστηκε άλλος προϋπολογισμός της τάξεως των 75.620.000,00 ευρώ».
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι το γεγονός αυτό οδηγεί στις παρακάτω διαπιστώσεις, όπως αυτές αναφέρονται και στην προσφυγή.
Υπάρχει καταφανής παράβαση του νόμου και ειδικά του άρθρου 72 Ν. 3852/2010 παρ. 1 εδ. α', το οποίο αναφέρει ότι η Οικονομική Επιτροπή συντάσσει τον προϋπολογισμό, .... ψηφίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στην περίπτωσή µας, ο προϋπολογισμός ο οποίος ψηφίσθηκε ήταν διαφορετικός απ' αυτόν που συντάχθηκε από την Οικονομική Επιτροπή. Ποιος συνέταξε τον προϋπολογισμό τελικά; Βάσει του νόμου, όφειλε η Οικονομική Επιτροπή να συντάξει το νέο προϋπολογισμό, ο οποίος τελικά θα ψηφίζονταν από το Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα το οποίο δεν έγινε.
Το παραπάνω γεγονός συνιστά εξαπάτηση του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό γιατί ο προϋπολογισμός που συνέταξε η Οικονομική Επιτροπή είχε διανεμηθεί σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για την ενημέρωση τους και την ψήφιση του από το Δ.Σ. και τελικά αυτός που ψηφίσθηκε ήταν άλλος απ' αυτόν που είχε διανεμηθεί.
Η πρακτική αυτή δεν αλλοιώνει απλώς ποσά τα οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ενδεχομένως να αναμορφώνονταν στην πορεία, αλλά αλλάζει ριζικά την όλη φιλοσοφία της κατάρτισης του προϋπολογισμού. ( π.χ. Χρηματικό υπόλοιπο προηγουμένου έτους αυξημένο κατά 1.193.043,96 ευρώ – Πληρωμές για υποχρεώσεις παρελθόντων οικονομικών ετών ελαττωμένες κατά 373.976,00 ευρώ – αποθεματικό αυξημένο κατά 338.000,00 ευρώ κ.α.)
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ζητήθηκε από τον κ. Κοτρολό να του παραδοθεί η αναλυτική εισήγηση του προϋπολογισμού, η οποία όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις της οικονομικής υπηρεσίας, δεν του δόθηκε. 
Σύμφωνα με την ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ο προϋπολογισμός συντάχθηκε πρόχειρα, χωρίς τελική σύνταξη από την Οικονομική Επιτροπή και η ψήφισή του είναι παράνομη αφού δεν εφαρμόστηκε ο ν. 3852/2010.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ