Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Oι προτάσεις για το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Παπανδρέου στην Αιτωλοακαρνανία

Αν και η επίσημη ανακοίνωση για την πολιτική πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού θεωρείται βέβαιο πως θα γίνει μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, έντονη κινητικότητα παρατηρείται και πολλές είναι οι προτάσεις που έχει δεχθεί ήδη το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου για την συγκρότηση αξιόμαχου ψηφοδελτίου στην Αιτωλοακαρνανία, με κύριο χαρακτηριστικό τα πολλά νέα πρόσωπα, από διάφορους επαγγελματικούς και.... επιστημονικούς χώρους.
Το ίδρυμα Παπανδρέου και «στρατηγείο» του πρώην πρωθυπουργού, έχει γίνει τις τελευταίες μέρες δέκτης προτάσεων από διάφορους πολίτες αλλά και κινήσεις αυτοοργάνωσης απ’όλη την Ελλάδα για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του νέου κόμματος.
Ήδη έχει συνταχθεί μια λίστα που υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των υποψηφίων που προβλέπονται και η λίστα αυτή διαρκώς εμπλουτίζεται.

Στην Αιτωλοακαρνανία καταρχήν θεωρείται βέβαιη η κάθοδος του νυν βουλευτή και πρώην υφυπουργού Θάνου Μωραΐτη.

Από την περιοχή του Ξηρομέρου πολλές προτάσεις έχει δεχτεί το επιτελείο Παπανδρεόυ για τον γνωστό αυτοδιοικητικό, ιστορικό στέλεχος του πατριδοπολιτιστικού κίνηματος και συγγραφέα Νίκο Μήτση. Δυο γνωστοί νομικοί που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Αθήνα, βρίσκονται επίσης στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί: Πρόκειται για τους κ. Γ. Κουτσαγγέλη (από το Μεσολόγγι) και Γ. Κόκκαλη (από το Ξηρόμερο). Επίσης από την περιοχή του Ξηρομέρου ακούγεται και το όνομα του κ. Ν. Κασόλα, προέδρου του Πολιτιστικού Κέντρου του ΟΤΕ.

Δυο γνωστά στελέχη από τον χώρο του συνδικαλισμού, της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο πολλών προτάσεων που έχουν κατατεθεί στον Γιώργο Παπανδρέου ώστε να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του νέου κόμματος. Πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Ινάχου και πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανάσιο Τορουνίδη ο οποίος στάθηκε δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό και σε δύσκολες στιγμές αλλά και για τον γνωστό συνδικαλιστή στον χώρο της αστυνομίας και πρώην πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Αθ. Κατερινόπουλο ο οποίος προσεγγίζεται ξανά από το επιτελείο Παπανδρέου.

Δυο νέα πρόσωπα επίσης από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης που πρόσφατα εξελέγησαν με πολύ καλές επιδόσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, βρίσκονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί. Είναι ο Γιώργος Τσόγκας από την Αμφιλοχία και η Έφη Καρδάρα από τον Βάλτο.

Έντονα ακούγεται το όνομα του γνωστού χειρουργού ορθοπεδικού της Αθήνας Βαγγέλη Γάκη με καταγωγή από την Αμφιλοχία.

Η έντονη δραστηριοποίηση του γεωπόνου – εκπαιδευτικού Αλέκου Φαφούτη από το Αγρίνιο, επίσης δεν έχει περάσει απαρατήρητη και αποτελεί ακόμη μια πρόταση προς το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου.

Μπροστά η νέα γενιά

Σημαντικό είναι ακόμη το «στίγμα» της νέας γενιάς με πλήθος προτάσεων για νέους επιστήμονες, επαγγελματίες κλπ. Συγκεκριμένα προτάσεις μεταξύ άλλων έχουν κατατεθεί για τον Αντώνη Ταμπάκη, την Βάσω Καραγκούνη, γεωλόγο, τον μηχανικό Δημ. Γιαννακόπουλο, πρώην Δημοτικό Σύμβουλο, τον Κ. Παπακωστόπουλο από το Θέρμο και την Διονυσία Κούσουλα από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ