Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Τέλος η ομηρεία στο Σίδνεϊ - 2 νεκροί και 3 σε κρίσιμη κατάσταση

Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί μπήκαν στην καφετέρια και απελευθέρωσαν τους ανθρώπους που κρατούσε σε ομηρεία ο Ιρανός Τζιχαντιστής. Οι άτυχοι άνθρωποι ήταν όμηροι του φανατικού μουσλμάνου για περίπου 16 ώρες.
Όπως επιβεβαιώνουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην περιοχή ακούστηκαν.....
πυροβολισμοί και κατέφθασαν ασθενοφόρα για να παραλάβουν τους τραυματίες ενώ υπάρχουν 2 νεκροί και τουλάχιστον 3 σοβαρά τραυματίες. Ο ένας από τους νεκρούς είναι Τζιχαντιστής
Σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος φέρεται να ζητούσε ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε καφέ στο Σιδνεϊ, και ισχυρίζόταν πως τέσσερις βόμβες έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία, σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο 49χρονος Μαν Χαρόν Μονίς, φανατικός μουσουλμάνος και αυτοαποκαλούμενος σεΐχης, παρέμεινε μέσα στο καφέ περίπου 16 ώρες αφότου ξεκίνησε η ομηρία.
Ο Μαρόν Μονί είχε φτάσει στην Αυστραλία σαν πρόσφυγας το 1996 και εγκαταστάθηκε στο Σίδνεϊ. Μερικά χρόνια αργότερα είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση σε μια 27χρονη ενώ κατηγορείται και για συνέργεια στην δολοφονία της γυναίκας του. Σύμφωνα με το BBC, ο Μονίς ήταν ελεύθερος με χρηματική εγγύηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ