Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

H ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για τον ΕΝΦΙΑ

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου  2014 
Το θέατρο του παράλογου βιώνουν οι Έλληνες πολίτες αυτές τις μέρες . Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει  τις ευθύνες  γύρω από τον ΕΝΦΙΑ, είτε σε λάθη  τεχνοκρατών είτε στο  "αντάρτικο "των κοινοβουλευτικών  ομάδων. Έτσι ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να δηλώνει   στην ΔΕΘ « Όσοι το έκαναν …  έδωσαν ήδη ή θα δώσουν λόγο», και τον  Υπουργό Οικονομικών κ.  Γκίκα Χαρδούβελη  να αποποεί  τις ευθύνες  του λέγοντας:  «Δεν είναι δικός μου...
νόμος ο ΕΝΦΙΑ, δεν θα απολογηθώ για αυτόν»... Μ' αυτές τις ανεύθυνες δηλώσεις  αποπροσανατολίζουν τον λαό από τα βασικά προβλήματα του νόμου για τα οποία δεν επιθυμούν να γίνει συζήτηση :
Πρώτο, ο νόμος αυτός είναι ο πιο απεχθής μνημονιακός νόμος της συγκυβέρνησης καθότι, έχει ως αποτέλεσμα, τη δήμευση κάθε μικρής ακίνητης περιουσίας  χωρίς  προστασία της πρώτης κατοικίας αφού η αξία της  υπολογίζεται με βάση τις υπέρογκα πλασματικές αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από το 2007 και δεν λαμβάνει υπόψη την μειωμένη λόγω κρίσης φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.
Δεύτερο, ο νόμος αυτός, όπως και άλλοι μνημονιακοί νόμοι επιβάλλονται από τους δανειστές και οδηγούν στην απώλεια της εθνικής και πολιτικής ανεξαρτησίας. Αξίζει να θυμίσουμε, ότι από την 17η Ιουλίου του 2013, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με δελτίο τύπου της είχε καταγγείλει, ότι ο κώδικας φορολογικής διαδικασίας είχε επιβληθεί από την Τρόικα και συντάκτης του είναι ο Greeten Michielse – Tax Advisor του ΔΝΤ –και όχι η πολιτική  ηγεσία του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών - ο οποίος έχει συντάξει αντίστοιχα φορολογικά νομοσχέδια για χώρες όπως το Πακιστάν, η Υεμένη, η  Συρία, η Αρμενία, η Τανζανία, η Λετονία κλπ.
Τα δάκρυα, η «επανάσταση»,  και το «πλύσιμο» των χεριών δεν ωφελούν . ... Γίνεται ολοφάνερο ότι μόνο μια λύση υπάρχει :  η προσφυγή στις εκλογές για ανατροπή της αδιέξοδης αυτής πολιτικής .

 Τομέας Επικοινωνίας

Γραφείο Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ