Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ενας χρόνος χωρίς τον Παύλο (φωτο-video)

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 o Παύλος Φύσσας δολοφονείται από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. Το τραγικό γεγονός, θα γίνει η αφορμή για να ξεσπάσει ένα κύμα αντιδράσεων κατά της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής αλλά και της κυβέρνησης Σαμαρά, που της επέτρεπε να δρα...ανενόχλητη όλο το προηγούμενο διάστημα.
Τα πογκρόμ κατά μεταναστών που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων αλλά και οι επιθέσεις σε μέλη και οργανώσεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, δεν ήταν αρκετά για την κυβέρνηση ώστε να οδηγήσει στη δικαιοσύνη την ρατσιστική και φασιστική δράση της ακροδεξιάς συμμορίας.

Με την κάλυψη της αστυνομίας αλλά και κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης όπως ο αντιπρόεδρος και στενός φίλος του Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος, υπέθαλπταν διαρκώς τα εγκλήματά της, υιοθετώντας μάλιστα και σε μεγάλο βαθμό τη ρητορεία και το λόγο της.

Μια κυβέρνηση που ήδη είχε φροντίσει να τοποθετήσει σε κομβικές θεσμικές θέσεις στελέχη της ακροδεξιάς όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μια κυβέρνηση, με ακροδεξιούς συμβούλους που υιοθέτησε τη θεωρία των δύο άκρων για να αντιμετωπίσει την εκλογική άνοδο της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος. Μια κυβέρνηση που τελικά όπλισε τα χέρια των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Π. Φύσσα.

Ένα χρόνο μετά, ο Παύλος Φύσσας αποτελεί σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, με εκδηλώσεις μνήμης και αντίστασης να διοργανώνονται από άκρη σε άκρη της Ελλάδας αλλά και στην Ευρώπη καθ' όλη τη διάρκεια του Σεπτέμβρη και οι οποίες θα κορυφωθούν το διήμερο 18 και 19 του μήνα.

Συγκεκριμένα:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ