Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αναβολή στον ισολογισμό του δήμου Αγρινίου για την Παρασκευή με άρωμα «καμένης γης» - Συζήτηση για το Νοσοκομείο

Η συζήτηση για την κατάσταση του νοσοκομείου ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτη Μπεσίνη, αφού το θέμα μπήκε εκτός ημερήσιας διάταξης μετά από αίτημα του Συλλόγου. Ο κ. Μπεσίνης τόνισε πως χρειάζεται ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων για το νοσοκομείο, που όπως χαρακτηριστικά είπε βρίσκεται σε κατάσταση επικινδυνότητα. «Η παραίτηση... του διευθυντή της Καρδιολογικής κ. Τζιόβας, αλλά και το κλείσιμο της συγκεκριμένης κλινικής μας αφύπνισε. Αν μείνουμε όμως μόνο σε διαπιστώσεις, δεν κάνουμε τίποτα. Θα πρέπει να πάρει η κοινωνία την υπόθεση στα χέρια της, γιατί είναι θέμα ζωής και θανάτου», είπε ακόμη ο κ. Μπεσίνης (περισσότερα εδώ) 
Αναβολή για την ερχόμενη Παρασκευή πήρε η συζήτηση για την έγκριση ισολογισμού–απολογισμού του δήμου Αγρινίου για το 2013 κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Αυτό έγινε μετά από πρόταση του δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου να επιστραφεί ο ισολογισμός και να αναμορφωθεί με βάση τις παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών. Και γιατί σύμφωνα με τον ίδιο είναι πολλές οι ασάφειες του ισολογισμού ενώ υπογράμμισε με έμφαση πως οι ορκωτοί λογιστές, επειδή δεν παρουσιάστηκαν τα ανάλογα στοιχεία δεν μπορούσαν αν κάνουν εκτίμηση των οφειλών του δήμου για τις τελεσίδικες αποφάσεις σε βάρος του από ιδιώτες.
δημοτικό συμβούλιοΗ συζήτηση ξεκίνησε με διαμαρτυρίες από την πλευρά της αντιπολίτευσης για το λίγο χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους για να μετελήσουν τα στοιχεία του ισολογισμού. Ωστόσο και ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου δεν έκρυψε τη δυσφορία του, που η αναγκάστηκε όπως είπε να ξεκινήσει το δημοτικό συμβούλιο με μια τέτοια ειδική συνεδρίαση, που έπρεπε να είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, όμως ο νόμος δεν τις επέτρεπε λόγω του μεταβατικού σταδίου μετά τις εκλογές.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξαν αρκετές παρατηρήσεις και ερωτήσεις προς τους ορκωτούς λογιστές. Μεταξύ αυτών η αναφορά του Στ. Μερμίγκη για αύξηση των δαπανών για το 2013 για δημόσιες σχέσεις κατά σχεδόν 14.000 ευρώ και η αναφορά του Γ. Παπαναστασίου για μαγική εικόνα στα οικονομικά στοιχεία του δήμου, επειδή, όπως είπε, υπάρχουν χρέη και απαιτήσεις τρίτων πολλών εκατομμυρίων, καθώς επίσης ότι φέτος σε αντίθεση με τα προηγούμενη χρόνια η υπηρεσία του δήμου απάντησε σε σχετικό αίτημα του ΥΠΟΙΚ. Από την πλευρά Τραπεζιώτη υπήρξε πλειάδα ερωτήσεων για τον ισολογισμό και αναφορές σχετικά με τη λειτουργία του διπλογραφικού συστήματος, αλλά και για τιμολόγια που «πιθανόν να είναι εικονικά». Και κατέληξε συμπεραίνοντας και από τις παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών ότιο παρουσιάζεται μια πλαστή εικόνα για τα οικονομικά του δήμου και πως ο δήμος είναι ελλειμματικός κατά 3,7 εκατ. ευρώ περίπου. Ο Τ. Παπανικολάου τόνισε ότι ο ισολογισμός φανερώνει την αντιλαϊκή πολιτική του «Καλλικράτη» διαπιστώνοντας σε αυτόν αύξηση των εσόδων από φόρους και μείωση των δαπανών προς τους εργαζομένους του δήμου. Ο Στ. Μερμίγκης μίλησε επίσης για την ταξική πολιτική που αποτυπώνεται στον ισολογιμσό.
Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός μίλησε για εύρωστο οικονομικά δήμο παρά την οικονομική συγκυρία, παρουσιάζοντας στοιχεία σχετικά με τα διαθέσιμα του δήμου και των νομικών του προσώπων. Κατηγόρησε μάλιστα την δημοτική αρχή πως επιχειρεί να περάσει μια εικόνα «καμένης γης». Ενώ σχετικά με τις αγωγές ιδιωτών προς το δήμο τόνισε ότι υπάρχουν πάμπολλες παράλογες απαιτήσεις, ενώ πολλές από αυτές «κληροδοτήθηκαν» από τους καποδιστριακούς δήμους.
Πάντως ο Γ. Παπαναστασίου θέλοντας να δείξει τι παραλαμβάνει, παρουσιάσε έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας που καταγράφει ότι ο δήμος πληρώνει κάθε χρόνο περίπου 400 χιλιάδες ευρώ σε αγωγές τρίτων, λέγοντας ότι η ίδια η υπηρεσία σημειώνει ότι την επόμενη χρονιά η πρόβλεψη ξεπερνά τις 700 χιλιάδες ευρώ σε απαιτήσεις τρίτων, αλλά ο δήμος δύνανται να εξοφλεί κάθε χρόνο μόνο μέχρι 400.000 ευρώ… Θα πρέπει ακόμη να αναφερθεί ότι κατά δήλωση του ορκωτού λογιστή δεν μπορεί να αναμορφωθεί ο ισολογισμός καθώς το σύστημα και τα βιβλία επί των στοιχείων του 2013 έχουν κλείσει.

1 σχόλιο :

  1. Πρίν δοξάσατε τόσο πολύ τον κ. Τζιόβα,ρωτήστε και τους γιατρούς του Νοσοκομείου,για την πολιτεία του τόσα χρόνια.Ρωτήστε άν έστω και ένας γιατρός του Νοσοκομείου λυπήθηκε για την παραίτησή του.Ρωτήστε τους νεαρούς καρδιολόγους,που έφυγαν εκόντες άκοντες απο το Νοσοκομείο εξ αιτίας της απαράδεκτης και αντισυναδελφικής συμπεριφοράς του.Μάθετε άν κάποιος απο αυτούς θα ήθελε να επιστρέψει στο Νοσοκομείο,εφ΄όσον είναι ο κ.Τζιόβας παρών.Μήπως θα πρέπει να σκεφθείτε για το ποιός πραγματικά διέλυσε την καρδιολογική κλινική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ