Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Μαρία Τριανταφύλλου. Συναντήσεις με παραγωγούς στις Οινιάδες

19/9/2014
Περιοδεία και συναντήσεις με ομάδες παραγωγών Νεοχώρι και Κατοχή.
Στους  Αγροτικούς  Συνεταιρισμούς Δέλτα Οινιαδών, στην Κατοχή Μεσολογγίου καθώς και ΑΣΟ ΕΡΥΣΙΧΗ Παραχελωίτιδος βρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου στα πλαίσια εξόρμησης του Κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για την περαιτέρω καταγραφή και....
αξιολόγηση των προβλημάτων, που ταλανίζουν τον αγροτικό τομέα στην περιοχή μας.
Από τη μεριά τους οι παραγωγοί έθεσαν τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν στο αυξημένο κόστος παραγωγής (πετρέλαιο και εφόδια), στην ψαλίδα των τιμών που όλο και περισσότερο ανοίγει μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, στα καρτέλ που δραστηριοποιούνται στο χώρο με απεριόριστο ποσοστό κέρδους.
Ορισμένοι παραγωγοί μίλησαν για ανικανότητα του κράτους να κάνει έλεγχο σε προϊόντα που εκτελωνίζονται και βγαίνουν από τα σύνορά μας, κυρίως πορτοκάλια, προς ανατολικές χώρες,  χωρίς να πληρούν τους απαραίτητους όρους διαλογής και συσκευασίας, δημιουργώντας έτσι όρους αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των συσκευαστηρίων.
Αναφορά έγινε και στο αίτημα για μείωση ελάχιστου του αριθμού των παραγωγών που απαιτούνται για να συσταθεί ομάδα παραγωγών, ειδικά στο  νομό μας, αφού ο αριθμός των σαράντα μελών είναι απαγορευτικός για μικρές κοινωνίες και χωριά με αποτέλεσμα κάποιοι, που επιθυμούν, να φτιάξουν ομάδες, να συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό και κάποιοι να δηλώνουν πλασματικά πρόσωπα.
Από την πλευρά της η κα Τριανταφύλλου τόνισε πως έχει στηθεί το σκηνικό όχι μόνο της απαξίωσης αλλά και της πλήρους υποβάθμισης και καταστροφής κάθε παραγωγικής προσπάθειας. Ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, συναίνεση στην ακόμα πιο νεοφιλελεύθερη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), θυσία της αγροτικής Γής στις επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς, οι φορομπηχτική πολιτική προς τους αγρότες είναι μόνο μερικά μέτρα, που στοχοποιούν και αφανίζουν την παραγωγική διαδικασία και βγάζουν τον αγρότη έξω από το χωράφι του.
Χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο στη   βάση της οικονομίας των κοινωνικών αναγκών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, γιατί μια χώρα που δεν παράγει , σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, είναι καταδικασμένη σε εξάρτηση και αφανισμό.
Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή 21/9 και ώρα 11.00πμ η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, καλεί σε ανοιχτή εκδήλωση, στην Κατούνα, στο παλιό Δημαρχείο  , όπου θα γίνει συζήτηση για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Αριστεράς με παρουσία και των δύο βουλευτών του Σύριζα Μαρίας Τριανταφύλλου και Γιώργου Βαρεμένου.
Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ