Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν μπορούν πληρώσουν εφορία και ταμεία

Την φοροδοτική αδυναμία των πολιτών αλλά και την αμφισβήτηση των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε σχέση με την ελάφρυνση των δαπανών τους καταγράφει το «οικονομικό Βαρόμετρο» του ΕΒΕΑ. Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων από την.. εταιρεία ALCO, οι πολίτες εμφανίζονται αρκετά απαισιόδοξοι ως προς την αποτελεσματικότητα των μέτρων ανακούφισης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες δείχνουν να αμφιβάλλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία για τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ελάφρυνση των δαπανών των νοικοκυριών, ενώ ταυτόχρονα αμφιβάλουν για την εφαρμογή των μέτρων του οικονομικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι δείχνουν να ελπίζουν για βελτίωση τόσο στα οικονομικά των νοικοκυριών τους, όσο και γενικότερα στην οικονομία, είτε γιατί βλέπουν αλλαγή πολιτικής είτε γιατί θεωρούν ότι θα αποδώσουν οι προσπάθειες της κυβέρνησης».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 16-18 Σεπτεμβρίου 2014.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, παρουσιάζουν τους συμμετέχοντες επιφυλακτικούς, τόσο σχετικά με το κοινωνικό όφελος των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με μόλις το 29% να εκτιμά ότι θα μειωθούν οι δαπάνες του, όσο και με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με μόλις το 26% να το θεωρεί εφαρμόσιμο.

Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες, συγκεκριμένα το 55%, θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις φορολογικές και στις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις, γεγονός που αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των μέτρων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ