Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Αιτωλοακαρνανία: Και στις ελλείψεις εκπαιδευτικών κατέχει τη πρώτη θέση!

Τον αριθμό των κενών μετά τις αποσπάσεις έδωσαν σε δημοσιότητα οι δυο αιρετοί στο ΚΥΠΣΕ κ. Παληγιάννης και κ. Μπράτης. Μέσα από τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι δύο αιρετοί των εκπαιδευτικών γίνεται αντιληπτό το μεγάλο πρόβλημα των κενών που αντιμετωπίζουν τόσο τα...
δημοτικά όσο και τα νηπιαγωγεία. Το πρόβλημα των μεγάλων κενών ιδιαίτερα στην Π/θμια δεν το αμφισβητεί και το γραφείο του αρμόδιου υφυπουργού Παιδείας, όπως πληροφορηθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα από παράγοντες της εκπαίδευσης.  
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι Ηράκλειο και Αιτωλοακαρνανία είναι οι δύο περιοχές με τα περισσότερα κενά καθώς αριθμούν 229 έκαστη. Τριψήφιο αριθμό κενών έχουν και τα Δωδεκάνησα με 188 ελλείψεις δασκάλων. 166 είναι τα κενά στις Κυκλάδες, ο ίδιος αριθμός στη Δυτ. Αττική ενώ τριψήφιο αριθμό κενών έχει η Ηλεία, η Λακωνία, το Λασίθι, ο Πειραιάς καθώς και η Ανατολική Αττική..
Νηπιαγωγοί
Μεγάλος είναι ο αριθμός των κενών και στους νηπιαγωγούς καθώς τριψήφιο αριθμό κενών έχει η Αιτωλοακαρνανία με 128 κενά και το Ηράκλειο με 117. 91 κενά νηπιαγωγών έχουν οι Κυκλάδες και 66 η Δυτ.Αττική.
Ειδικότητες
Εκτός από τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς κενά υπάρχουν και στις ειδικότητες. Η περιοχή με τα περισσότερα κενά για τους καθηγητές αγγλικών είναι ο Πειραιάς με 91 και ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 53 ενώ υπάρχουν πολλές περιοχές με διψήφιο αριθμό κενών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις κοινές ειδικότητες, όπως αναφέρουν οι δυο αιρετοί τα κενά είναι λιγότερα επειδή αποσπάσθηκαν εκπαιδευτικοί της Δ.Ε. στην Π.Ε.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι πολλά κενά έχουν και οι θεατρολόγοι καθώς μόνο στη Β Αθήνας τα κενά φθάνουν τα 66 ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των κενών και στους καθηγητές της πληροφορικής.
Στην β/θμια εκπ/σης Αιτωλ/νίας (Γ/σια, Λύκεια, ΕΠΑΛ) υπάρχουν αντίστοιχα κενά τα οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν σήμερα και αύριο από το ΠΥΣΔΕ, όπως μάθαμε χθες.  

ΚΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΟΧΗΔΑΣΚΑΛΟΙΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ229128139
ΗΡΑΚΛΕΙΟ229117219
ΚΥΚΛΑΔΕΣ16691108

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ