Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΘΕΡΜΟΥ

ΚΑΤΩ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ.
ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ!
Η Εκπαιδευτική Προοπτική Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ, καθώς και το σύνολο της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου, για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει το χώρο της εκπαίδευσης. Είναι πραγματικά εξοργιστικό 10 μέρες μετά την έναρξη του νέου έτους  να λείπουν ακόμη τεύχη σχολικών βιβλίων από τα σχολεία και την ίδια στιγμή διάφορα «σημαίνοντα» στελέχη του μνημονιακού διοικητικού μηχανισμού της εκπαίδευσης να «διασκεδάζουν» την πρωτοφανή (στα ελληνικά ιστορικά χρονικά) έλλειψη σχολικών βιβλίων, υποστηρίζοντας με περίσσεια θράσους σε ........
τηλεοπτικές εκπομπές πως «το σχολικό βιβλίο δεν είναι το μόνο μέσο διδασκαλίας στο σχολείο». Η υπομονή έχει πλέον και τα όριά της!
Όλη αυτή η συμμορία του πολιτικού προσωπικού των σκανδάλων, της αρπαχτής και της χρεοκοπίας δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτε άλλο παρά μόνο τη μεγαλύτερη υποβάθμιση του ελληνικού σχολείου. Οι ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στην εκπαίδευση, που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2012, το αποδεικνύουν. Γι’ αυτό και η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει άλλο στη θέση της, προκαλώντας την εκπαιδευτική κοινότητα και την πτωχευμένη ελληνική κοινωνία.
Επιβάλλεται, σε σύντομο διάστημα, να έχει την ίδια τύχη με το προηγούμενο σχήμα της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου-Τσολάκογλου.
Καθημερινά γίνεται όλο και πιο φανερή η διατεταγμένη αποστολή της. Δυστυχώς γι’ αυτούς διατηρείται ακόμη ανέπαφο ένα τμήμα της συλλογικής μνήμης, τόσο που να μπορεί αυτή ν’ ανακαλεί και να διακρίνει τους πρωτεργάτες : της «πυραμίδας» του Χρηματιστηρίου, της απόκρυψης και μετάθεσης του ελληνικού δημόσιου χρέους μέσω της Goldman Sachs, της διάλυσης του ελληνικού παραγωγικού ιστού μέσω της ένταξης της χώρας μας στην Ο.Ν.Ε., του μεγάλου σκανδάλου με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και τόσα άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός ...  
 Τη στιγμή που «δίνουν και παίρνουν» τα σενάρια για απολύσεις και στην εκπαίδευση, ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, επειδή αυτοί φέρεται πως «πρωτοστάτησαν» στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη εναντίον του προέδρου της δημοκρατίας και εκπροσώπων των κυρίαρχων κομμάτων εξουσίας. Το καθεστώς αυτό δικαστικής τρομοκρατίας που επιχειρείται να στηθεί μάς οπλίζει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠO ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟ-ΔΕΞΙΑΣ θα φροντίσουμε να μπει σύντομα στο μέρος που της ΑΞΊΖΕΙ : ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...
Οι όποιες μορφές και τρόποι πολιτικής διαμαρτυρίας του κόσμου της εκπαίδευσης και της εργασίας είναι δημοκρατικά κατοχυρωμένες και κοινωνικά νόμιμες. Παράνομες είναι οι δανειακές συμβάσεις που έχει ψηφίσει και συνεχίζει να ψηφίζει η κυβέρνηση, ο διορισμός κυβέρνησης μέσα στις κλειστές αίθουσες του προεδρικού μεγάρου, ερήμην του ελληνικού λαού, με ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΕΥΘΥΝΗ και του προέδρου της δημοκρατίας, η επιβολή χαρατσιών και περικοπών σε συντάξεις και μισθούς, το επιχειρούμενο ξεπούλημα και η υποθήκη της χώρας μας (μέσα από την υπαγωγή του απεχθούς και παράνομου ελληνικού χρέους στο αγγλικό δίκαιο) κ.ά.
Τα άλλοθι έχουν τελειώσει για όλους! Η υπενθύμιση παλιότερων «διαπιστευτηρίων πατριωτισμού» δεν αρκεί πλέον. Θυμίζουμε λοιπόν σε οποιονδήποτε πολιτικό ή πολιτειακό παράγοντα τα επικαλείται, προκειμένου ν’ αποσείσει τις σημερινές ευθύνες του, κάτι που έλεγε ο Λένιν : «με την επίδειξη παλιού εισιτηρίου δεν μπορεί να ταξιδεύει κανείς».
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαμε όλοι!
Επίσης απαιτούμε από τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να προβεί στις δέουσες παραστάσεις διαμαρτυρίας και να καταγγείλλουν από κοινού την αντιδημοκρατική εκτροπή που συντελλείται σε βάρος των διωκόμενων συναδέλφων. Η προάσπιση δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι μια από τις θεμελιακές υποχρεώσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Ολιγωρία ή «χλιαρές αντιδράσεις» δε δικαιολογούνται πλέον. Η απάντηση των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων πρέπει να είναι αντίστοιχη της επίθεσης που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι κι ως κοινωνία. Η χώρα μας δεν είναι πρώτη φορά που στενάζει υπό καθεστώς χούντας.
Απαιτείται, όλοι (μεμονωμένοι εργαζόμενοι, συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς) να σταθούμε αλληλέγγυοι και αποφασισμένοι. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στους μαθητές μας. Η επίδειξη ανοχής απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση αχυρανθρώπων, της αντιδραστικής Ε.Ε. και του κεφαλαίου, είναι εγκληματική!   
Αγρίνιο, 10-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ