Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Μειώσεις ως και 40% στους μισθούς – Και δώρο με πλαφόν αλά Δημόσιο

- Πρόταση για δώρο ως 1.500 ευρώ
- “Τσεκούρι” στους μισθούς πάνω από τη σύμβαση
- Τέλος οι τριετίες και πάγωμα για τουλάχιστον 3 χρόνια
Θέμα χρόνου θεωρούνται πλέον οι περικοπές στον ιδιωτικό τομέα που θα συμπαρασύρουν όμως και τους μισθούς σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες, ενώ ταυτόχρονα μπαίνουν στο στόχαστρο και οι μισθοί των ένστολων, αλλά και όσων ακόμη υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια.

“Ναι, σε όλα” λένε από την κυβέρνηση στις απαιτήσεις της τρόικας

Ουσιαστικά η συνάντηση της Τετάρτης μεταξύ εργοδοτικών και εργατικών οργανώσεων έχει ακυρωθεί πριν γίνει υπό την έννοια ότι οι εργαζόμενοι πάνε να .....
ακούσουν τις επιταγές των δανειστών και να “διαπραγματευτούν” με την απειλή της κυβέρνησης να μην δεχθεί κανέναν όρο επιβάλλοντας όσα θέλει η τρόικα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Έτσι τα σενάρια που μελετώνται τώρα για τις περικοπές είναι τα εξής:
Ψαλίδι στις πάνω από τις σύμβαση αποδοχές, ειδικά στις περιπτώσεις που οι μισθοί είναι πάνω από τη σύμβαση ως και 50% οι μειώσεις που θα προωθηθούν θα είναι στο 30% και το 40%.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι θα δουν και πάγωμα καθώς δεν θα μπει καμία αύξηση λόγω ωρίμανσης.
Παράλληλα, σύμφωνα με το “Έθνος” φαίνεται πως από ένα όριο μισθού και πάνω μπαίνει πλαφόν. Όλα δείχνουν ότι πάμε σε ένα ανώτατο δώρο Χριστουγέννων στα 1.500 ευρώ που αυτόματα καθορίζει το δώρο Πάσχα και το επίδομα άδειας στα 750 ευρώ.
Δηλαδή ένας εργαζόμενος με αποδοχές 2.000 ευρώ θα χάσει τουλάχιστον 1.000 ευρώ από δώρα και επίδομα το χρόνο.
Ταυτόχρονα γίνεται νόμος η τετραήμερη απασχόληση όπου οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν σταθερές ημέρες εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ