Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι ομοιότητες της επετείου του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 και το Νοέμβριο του 2010.
Το Νοέμβριο του 1973, ο ξεσηκωμός των φοιτητών της Νομικής και του Πολυτεχνείου είχε ιδιαίτερη σημασία. Οι νέοι ξεσηκώθηκαν, αντιστάθηκαν, διαμαρτυρήθηκαν, υπέρ του ύψιστου δικαιώματος της ελευθερίας στην ζωή και στην έκφραση των απόψεων. ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.  Τίμησαν τον πρωτεύοντα ρόλο που πρέπει να κατακτά η νεολαία της κάθε εποχής. Αυτόν της πρωτοπορίας μέσα από ξεκάθαρες πρωτοβουλίες. Οι περισσότεροι  οικογενειάρχες  ήταν βολεμένοι και  περιορίζονταν σε βουβές  κριτικές κατά του καθεστώτος.
Οι φοιτητές σκαρφάλωσαν στα κάγκελα μπήκαν στο Πολυτεχνείο, έκλεισαν την σιδερένια πόρτα  και τα έβαλαν με τους δικτάτορες. Τα έβαλαν με την χούντα. Τότε  όταν λέμε χούντα, εννοούμε την κανονική  χούντα της εποχής (φυλάκιση, εξορία, βασανιστήρια), με τα τότε  ΜΜΕ που την στήριζαν.
Η πληροφόρηση ήταν λειψή, η ενημέρωση μονομερής, και όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Το ραδιόφωνο έπαιζε εμβατήρια και η  τηλεόραση έπαιζε τους δικτάτορες.   Όποιος τολμούσε να μιλήσει ενάντια στο καθεστώς κινδύνευε.
Τον αγώνα τους τον σέβονται όλοι και τους είμαστε ευγνώμονες. Ίσως  να μην έκαναν σπουδαία πράγματα,  να μην είχαν το αποτέλεσμα που ήθελαν, έβαλαν όμως τότε ένα μικρό λιθαράκι για την κατάκτηση της ελευθερίας.
Σήμερα οι ομοιότητες είναι τραγικές. Το σύνθημα  ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι επίκαιρο.  
Μπορεί να μην υπάρχουν τανκς. Υπάρχει όμως η ανεργία των νέων. Η παιδεία υποβαθμίζεται τραγικά και σκόπιμα. Είναι μόνο για τους έχοντες. Η δημοκρατία μέσα από την προπαγάνδα των ΜΜΕ είναι δέσμια. Η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης περιορίζεται, καθώς προβάλλονται μόνο οι απόψεις των αρεστών της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης, μέσα από τα καταχρεωμένα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Η πραγματική εικόνα διαστρεβλώνεται.
ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ . . .    ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ