Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Έλληνες Κροίσοι

Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες καλούνται να υποστούν πρωτοφανείς θυσίες και μείωση του βιοτικού τους επιπέδου, και ενώ η φοροδιαφυγή εξακολουθεί να βασιλεύει και τα λουκέτα μπαίνουν το ένα μετά το άλλο, αφού όπως διαφαίνεται, μετά την επιβολή των σκληρών μέτρων, για μία ακόμη φορά το “μάρμαρο” καλούνται να πληρώσουν οι συνήθως γνωστοί φορολογούμενοι, δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι, για να...σωθεί η Πατρίς, Έλληνες “Κροίσοι”, έχουν μεταφέρει με συνοπτικές διαδικασίες στις τράπεζες του εξωτερικού, μόνο το τελευταίο διάστημα, ποσά έως και 10 δισ. ευρώ
Μάλιστα διαπιστώνεται ότι το πρόγραμμα “επαναπατρισμού” κεφαλαίων,  όπως και επί της τέως Κυβέρνησης, έτσι και επί της τωρινής, τους αφήνει παντελώς αδιάφορους, αφού το συνολικό ποσό των επαναπταρισθέντων μέχρι στογμής κεφαλαίων ανέρχεται στο “συγκλονιστικό” ποσό των...6 εκατ.  ευρώ.
Τα κεφάλαια που επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες ανήλθαν μόλις σε 123 εκατ. ευρώ έναντι 80 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι είναι τα συνολικά που βρίσκονται «τοποθετημένα» σε τράπεζες του εξωτερικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα περίπου 380 ονόματα Ελλήνων φορολογουμένων που είχαν καταθέσεις σε ξένες τράπεζες μόλις 10 έκαναν χρήση των κινήτρων του υπουργείου Οικονομικών.
Οι υπόλοιποι προτίμησαν την ασφάλεια του εξωτερικού παρά τις απειλές της κυβέρνησης για φορολόγηση 8% επί της αξίας αυτών των κεφαλαίων. Ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος οι υψηλοί τόκοι που εισέπραξαν από τις αποταμιεύσεις που «ξεχάστηκαν» στο εξωτερικό να τους... «προδώσουν», αφού, όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, αντιμετωπίζουν τώρα τον «πέλεκυ» του πόθεν έσχες για την προέλευση των χρημάτων τους.
Το ερώτημα είναι αν τελικά κάποια στιγμή θα συνεισφέρουν τελικά όλοι ανάλογα με τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια για την εξόφληση του δανείου-της “στήριξης”,  ή θα εξακολουθούν να πληρώνουν οι γνωστοί.
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ