Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Μόδα είναι θα περάσει...[: Κουράγιο Έλληνες !!! ]


           
Όπως μας είπε ο τέως προστάτης μας, ο Χρυσοχοΐδης, η επιβάρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων είναι μια μόδα που πρέπει να αλλάξει.

Τελικά δεν πέσαμε θύματα μιας καταστροφικής πολιτικής αλλά μιας μόδας. Κουράγιο Έλληνες. Η μόδα αλλάζει κάθε σαιζόν. Οπότε του χρόνου θα μας πάρουν άλλα μοδάτα μέτρα.
Βέβαια η φετινή μόδα είχε τις δυσκολίες της. Με το ζόρι να βάλουμε τα δυο μας πόδια σε ένα παπούτσι. Και μάλιστα πέντε νούμερα μικρότερο.
Θα ήθελα να ήξερα ποιος είναι ο σχεδιαστής αυτής της μόδας. Να τον βάλω να φορέσει το παπούτσι με τα χέρια δεμένα με χειροπέδες.
Είμαστε μια ανάσα από τις επαναληπτικές εκλογές και ο Γιωργάκης δεν έδωσε καμιά διακαναλική συνέντευξη. Κρίμα. Γιατί με την προηγούμενη το ΠΑΣΟΚ έχασε μόνο 10 μονάδες.
Βέβαια κατά το ΠΑΣΟΚ οι 10 μονάδες λιγότερο σημαίνουν νίκη και επιδοκιμασία της πολιτικής τους. Αναρωτιέται κανείς στις πόσες λιγότερες ποσοστιαίες μονάδες έρχεται η αποδοκιμασία;
Αλλά και ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης είναι χαρούμενος που μείωσε η ΝΔ τα ποσοστά της κατά 2 μονάδες. Όπως και να το κάνεις το 32% απέχει κατά πολύ από τα ποσοστά που είχε συνηθίσει με την Πολιτική Άνοιξη.
Λένε ότι ο Δημαράς θέλει να κάνει ένα νέο κόμμα. Το κόμμα του ΠΑΡΟΝΤΟΣ. Φαντάσου να είχε πει και όχι στο μνημόνιο. Δέκα κόμματα θα δημιουργούσε. Και λίγα λέω.
Είναι προφανώς της μόδας η δημιουργία νέων κομμάτων. Με παλιά υλικά όμως. Κόμμα ο Κουβέλης, κόμμα η Ντόρα, κόμμα ο Δημαράς…
Θα νομίζουν πως αν χωριστούν σε μικρές ομάδες θα καταφέρουν να μας μπερδέψουν.
Όπως η Ντόρα.
Που θα φτιάξει ένα νέο Νέο Κόμμα. Για να καλύψει το κενό ανάμεσα στην δεξιά και την δεξιά.
Εντάξει. Η ίδια ήταν
πρωτοκλασάτη υπουργός στην κυβέρνηση Κωστάκη αλλά δεν είχε καμιά ευθύνη. Ταξίδευε και δεν καταλάβαινε τι γινόταν στην Ελλάδα. Δεν είχε χρόνο να διαβάσει και καμιά εφημερίδα… Δίκιο έχει.
Νέα και άφθαρτη. Με επίσης νέα και άφθαρτα πρόσωπα όπως ο Κιλτίδης και ο Μαρκογιαννάκης.
Εδώ και λίγο καιρό έχουν αρχίσει κάποιοι από την κυβέρνηση, όπως ο Πάγκαλος και ο Καστανίδης αλλά και τα παπαγαλάκια της προπαγάνδας να μιλάνε για επιμήκυνση του χρέους. Των 110 δις.
Βλέπουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει η Ελλάδα να είναι συνεπής με την συμφωνία. Δεν ξέρω τι στο διάολο οικονομολόγους έχει η κυβέρνηση ή η τρόικα αλλά και έναν μαθητή δημοτικού να ρωτούσες τον Μάιο που έγινε η συμφωνία θα σου έλεγε ότι τέτοια θαύματα ούτε ο Ιησούς δεν έκανε.
Εδώ δεν μπορούμε να μαζέψουμε 20-25 δις θα μπορέσουμε να μαζέψουμε τα 110 της τρόικας και τα 70 των περασμένων ετών;
Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι τώρα κατάλαβαν ότι είναι αδύνατον αυτό.
Απλά βάζοντας σου το μαχαίρι στο λαιμό μπορούν πιο εύκολα να σου αδειάσουν την τσέπη.
Και φυσικά θα μας παρουσιάσουν ως μεγάλη επιτυχία την επιμήκυνση του χρέους. Όπως αργότερα και την ελεγχόμενη ή ανεξέλεγκτη πτώχευση.
Μέχρι τότε οι Πυρήνες της Φωτιάς (;) θα στέλνουν πακέτα με τρακατρούκες και οι Πυρήνες της Πασοκικής τρόικας θα στέλνουν πακέτα με μέτρα.
Και όποιος αντέξει.
Τελικά στην δεύτερη Κυριακή ψηφίζουμε για το μνημόνιο, για τον Σγουρό ή για τον Καλλικράτη;
Τις μονές μέρες οι ψηφοφόροι δεν είναι αγέλη και δεν τους δίνουμε γραμμή και τις ζυγές μέρες είναι πρόβατα και τα καθοδηγούμε.
Το κακό είναι ότι τα πρόβατα πιστεύουν ότι είναι πολίτες και δεν αντιδρούν.
Θα καεί ο Ομέρ Πριόνης στο Καμίνι ή τα εναπομείναντα δέντρα θα μετακομίσουν σε άλλη πόλη μπας και σωθούν;
Κόκκινη γραμμή για τους μισθούς βάζει η κυβέρνηση. Οι μισθοί δεν θα μειωθούν. Απλά θα αναπροσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Στην ουσία θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τα 700 ευρώ αλλά σε βάθος χρόνου.
Ας πούμε σε 2 μήνες αντί για κάθε μήνα. Επιμήκυνση των μισθών.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ