Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Απάντηση του υπ. Εργασίας σε δήλωση του υπευθύνου τομεάρχη υγείας της Νέας Δημοκρατίας Μ. Σαλμά


Σχετικά με τη δήλωση του υπευθύνου τομεάρχη υγείας της Νέας Δημοκρατίας Μ. Σαλμά, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισημαίνει τα εξής:

"Ο κ. Σαλμάς ρωτά, για να γεννήσει υπαινικτικούς συνειρμούς, αν τα στοιχεία αφορούν την Αττική ή και ολόκληρη τη χώρα. Τα στοιχεία για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 5% τον μήνα Μάιο φυσικά και αφορούν όλη τη χώρα. Σε λίγες μέρες άλλωστε, θα δοθούν στη δημοσιότητα με τρόπο αναλυτικό. Η μείωση, πάντως, ήδη είχε αρχίσει να διαφαίνεται από τον Απρίλιο (μείον 1.49% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009).

Ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας ισχυρίζεται, πως η μείωση οφείλεται στη μη κάλυψη εκ μέρους των Ταμείων των 89 ακριβών φαρμάκων. Διευκρινίζουμε εδώ, πως τη συντριπτική πλειοψηφία των ακριβών φαρμάκων την κάλυπταν και στο παρελθόν.....

....το κεντρικό φαρμακείο του ΙΚΑ, καθώς τα φαρμακεία των νοσοκομείων του, όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα. Και εδώ λοιπόν, η Ν.Δ. δεν κάνει σωστούς υπολογισμούς. Είναι γνωστό, πως η αλλαγή σε σχέση με τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα αφορά τα υπόλοιπα, πλήν του ΙΚΑ, Ταμεία.

Ακόμη, η Ν.Δ ισχυρίζεται πως η μείωση επήλθε διότι ο Μάιος είχε δύο αργίες!!! Αν, όμως, ήταν σε κάθε μήνα να υπολογίζουμε τις αργίες κ.τ.τ., τότε η μείωση της σπατάλης στα φαρμακεία θα γινόταν και επί Νέας Δημοκρατίας, στα έξι χρόνια της διακυβέρνησής της. Αντιθέτως, στα χρόνια αυτά η δαπάνη των Ταμείων από 2,5 δις ευρώ το 2004, εκτοξεύθηκε στα 5 δισ. ευρώ το 2009!!!

Η μείωση, λοιπόν, του 5% στη δαπάνη των φαρμάκων για το μήνα Μάιο είναι αναμφισβήτητη και δεν αποκλείεται, με τους τελικούς υπολογισμούς, να αποδειχτεί και μεγαλύτερη. Κι ακόμη, από την 1η Ιουνίου τα φαρμακεία πωλούν με τις νέες υποκοστολογημένες τιμές των φαρμάκων, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας, άρα τον Ιούλιο τα πραγματικά στοιχεία θα είναι ακόμη πιο θετικά. Ο στόχος της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1.1 δις ευρώ το 2010, που εμπεριέχεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, θα επιτευχθεί, με την περικοπή της σπατάλης στο πεδίο του φαρμάκου. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ