Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Κ.Δ.Α.Π Δήμου Αγρινίου



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 30-6-2010 το απόγευμα στη κεντρική πλατεία οι εργαζόμενοι του Κ.Δ.ΑΠ ΜΕΑ. του Δήμου Αγρινίου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί εδώ και ένα (1) χρόνο παραμένουν απλήρωτοι τόσο οι ίδιοι όσο και τρίτοι που καθηστούν αδύνατη τη λειτουργία της μονάδας,. Αυτοί είναι οι λόγοι που δήγησαν στην κάθοδο των εργαζομένων αυτών σε επίσχεση εργασίας από τις 14-6-2010 με αίτημα την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής μονάδας των παιδιών με Αναπηρία, και την καταβολή των μισθών 12 μηνών και πλέον!

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι, «ο Δήμος Αγρινίου και η εταιρία Τριχωνίδα Α.Ε. που φαίνεται να τον εκπροσωπεί στην ευθύνη για τη λειτουργία της μονάδας περιορίζονται σε ανέξοδες, ανεύθυνες και απραγματοποίητες μέχρι σήμερα υποσχέσεις». Συνεχίζοντας ακόμη στην ανακοίνωσή τους, που διένειμαν στους πολίτες του Αγρινίου, ότι «έφτασε στο σημείο και με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου να διακοπεί η λειτουργία της μονάδας για φέτος, και οι εργαζόμενοι σε αυτή να παραμένουν απλήρωτοι με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό για τη ζωή τους και οι γονείς και τα παιδιά να ζουν συνεχώς στην ταλαιπωρία, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια»   
Κατήγγελλαν στη συγκέντρωσή τους και με την παρουσία του νομικού τους συμβούλου, αυτή τη συμπεριφορά των υπευθύνων που οδηγεί στον άμεσο κίνδυνο η διακοπή της λειτουργίας της μονάδας να γίνει μόνιμη και που ίσως να επιδιώκουν ή και απλώς να ανέχονται αυτή την όλη κατάσταση!
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εργαζόμενοι σε αυτή την ειδική εκπαιδευτική μονάδα είναι επιφορτισμένοι με την αγωγή και την φροντίδα 100 παιδιών με Αναπηρία και των οικογενειών τους στη πόλη και στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.
Οι εργαζόμενοι αυτοί προσφέρουν εξειδικευμένες και υπεύθυνες υπηρεσίες με αφοσίωση, ευαισθησία και αυταπάρνηση πολλές φορές σ’ αυτή την ευπαθή κατηγορία των παιδιών κάτι που επίσης έχει ανταγωνισθεί και πολλαπλώς επιβραβευθεί, όπως ακούστηκε από γονείς των παιδιών της μονάδας που σταμάτησαν τη λειτουργία της ο Δήμος Αγρινίου με την Τριχωνίδα Α.Ε.
Την ίδια ώρα (7μμ) ήταν σε εξέλιξη η Γεν. Συνέλευση της Τριχωνίδας Α.Ε. χωρίς καν να έχει ανακοινωθεί στους εργαζόμενους ότι θα συζητηθεί το θέμα τους που προέκυψε με ευθύνη της «αναπτυξιακής» εταιρίας του Δήμου και των άλλων ΟΤΑ μετόχων της.
Εδώ τέλος φανερώνεται και η πολιτική και το πώς λειτουργούν τα διάφορα προγράμματα που μετά την ολοκλήρωσή τους κλείνει κάθε δραστηριότητα που στηρίζοντας στις επιδοτήσεις και όχι σε έναν στέρεο δημόσιο προγραμματισμό, κάτι που κρύβουν επιμελώς οι αρμόδιοι του Δήμου να πουν στους εργαζόμενους και τους γονείς αυτών των παιδιών…
Οι εργαζόμενοι του  Κ.Δ.Α.Π Δήμου Αγρινίου ζητούν τη συμπαράστασή μας στη δίκαια προσπάθειά τους που είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας της μονάδας αυτής της ευαίσθητης και ευπαθούς κατηγορίας συμπολιτών μας με αναπηρία.
Ο κ. Δήμαρχος και οι Δήμοι μέτοχοι της Τριχωνίδας Α.Ε. οφείλουν εδώ και τώρα να πάρουν θέση…
Θα επανέρθουμε στο θέμα. Η δημοτική αρχή δεν  νοιώθει την ανάγκη να ασχοληθεί επιτέλους με ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα για τη πόλη μας;

Καλά, ένας Δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να το θέσει προ ημερήσιας διάταξης ;
Μήπως πρέπει στην ομιλία της στο Αγρίνιο η κ. Παπαρήγα να αναφερθεί και σε αυτό το θέμα;

«Γάτος Βαρ-βάτος»  
   
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ