Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ναύπακτος - Ορεινή Ναυπακτία

Η φύση ζωγραφίζει! 

Καθώς περπατάς στο γραφικό λιμανάκι της Ναυπάκτου, νομίζεις ότι κάνεις βόλτα στην ιστορία - δεν είναι μόνο τα καλοδιατηρημένα τείχη, είναι και οι ανδριάντες του μπουρλοτιέρη Γεωργίου Ανεμογιάννη, από τη μία, και του Μιγκέλ ντε Θερβάντες από την άλλη, του συγγραφέα του Δον Κιχώτη, στον οποίο η μοίρα επιφύλαξε να τραυματιστεί πολεμώντας στην ιστορική ναυμαχία της Ναυπάκτου. Η οποία δεν έγινε βέβαια στον μικρό χώρο του λιμανιού, αλλά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, το 1571 μ.Χ., με τις χριστιανικές δυνάμεις να νικούν τον οθωμανικό στόλο, ανακόπτοντας την επέκταση του ισλαμισμού προς τη Δύση.
Στρέφοντας τώρα το βλέμμα προς τη μεριά του λόφου με το κάστρο, δεν δυσκολεύεσαι να διακρίνεις τις αμυντικές ζώνες που όριζαν τα τείχη του.
Η ανάβαση επιβεβλημένη, θα σας ανταμείψει με την εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα, την Πελοπόννησο και τη σύγχρονη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, που έχει δημιουργήσει ένα νέο αισθητικό δεδομένο στο χώρο. Στο κάστρο μπορείτε να φτάσετε τόσο με το αυτοκίνητο όσο και περπατώντας. Στη δεύτερη περίπτωση, το όφελος δεν είναι μόνο η έξτρα σωματική άσκηση, αλλά και η περιπλάνηση στις πιο γραφικές γειτονιές της Ναυπάκτου, που θα σας συναρπάσει.
Για βόλτα, λιγότερο κοπιαστική βέβαια, προσφέρονται και οι παραλίες αριστερά και δεξιά από το λιμάνι.
Καθώς όμως μπαίνει το καλοκαίρι, η αναζήτηση της θαλάσσιας δροσιάς θα μας οδηγήσει σε κάτι πιο «εξοχικό», έξω από την πόλη, στον παραλιακό δρόμο που οδηγεί προς Ιτέα. Εκεί μας περιμένουν οι παραλίες Χιλιαδού, Μοναστηράκι, Σκάλωμα, Μαραθιάς και Σεργούλα, ενώ κάποια στιγμή, περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο, τα Τριζόνια, το νησάκι που στέκει σαν ζωγραφιά σε μικρή απόσταση από την ακτή, μας προκαλεί να χρησιμοποιήσουμε κάποιο πλωτό μέσο για να το επισκεφτούμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ