Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Αιτωλ-νίας για το άνοιγμα των σχολείων

Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ
Μετά από σχεδόν 5 μήνες υποχρεωτικής αναστολής της κανονικής – δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα.
Παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της οικονομίας, για... το τέλος της πανδημίας η πραγματικότητα δείχνει άλλα. Δεκάδες νεκροί και διασωληνωμένοι, χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, κανένα μέτρο ώστε το άνοιγμα των σχολείων να συνοδευτεί με ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε την έκρηξη των κρουσμάτων στην περιοχή μας, το τελευταίο τριήμερο μετρά 379 κρούσματα,  με κύριες εστίες Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Αγρίνιο. Ανήσυχοι παρακολουθούν όλη αυτή την κατάσταση οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς.

Για μια ακόμα φορά η συνταγή της κυβέρνησης αρχίζει και τελειώνει στην ατομική ευθύνη. Πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, την ίδια στιγμή που αρνείται να αναλάβει τη δική της

Εδώ και τώρα:

      Μαζικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλους τους εργαζόμενους (σχ. καθαρίστριες, τροχονόμοι, κυλικεία )

      Επιτάχυνση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

      Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.

      Αποφασιστική ενίσχυση των 2 νοσοκομείων της περιοχής και απεμπλοκή τους από εμβολιαστικά κέντρα.

      Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

      Άδεια ειδικού σκοπού για όλους τους γονείς μικρών παιδιών.

 Ως εδώ! Τέρμα πια στην κοροϊδία! Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, να μην παίζουν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους την υγεία τους κορώνα-γράμματα.

Κυβέρνηση , υπ. Παιδείας, 6η ΥΠΕ θα έχουν εγκληματικές ευθύνες αν δεν υλοποιήσουν τα παραπάνω μέτρα  για την υπεράσπιση της υγείας του λαού της περιοχής.

9 Μαΐου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ