Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021

Να τοποθετηθούν άμεσα οι Κοινότητες στη πρόταση του Δήμου Αγρινίου στο ΓΠΣ της Δ.Ε. Θεστιέων

     ΠΡΟΣ

1. Κοινότητα Καινούργιου
2. Κοινότητα Παναιτωλίου
3. Κοινότητα Νέας Αβόρανης

4. Κοινοτικούς Συμβούλους Κοινοτήτων (δια της υπηρεσίας)
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: Φορέων, Συλλόγων, κατοίκων & ΜΜΕ
ΘΕΜΑ: Διαβούλευση για το «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δημοτικής Ενότητας Θεστιέων, Δήμου Αγρινίου
Κύριοι
Σας κάνουμε γνωστό ότι ο Δήμος Αγρινίου θέτει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση (πατήστε εδώ) το Β1 στάδιο της μελέτης του ΓΠΣ Δ.Ε. Θεστιέων εκπόνησης της μελέτης του «Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δημοτικής Ενότητας Θεστιέων, Δήμου Αγρινίου», μέχρι την Παρασκευή 30-07-2021.
Θεωρούμε ότι η παρέμβαση μας, ως τοπική κοινωνία σε επίπεδο Κοινοτήτων και συνολικότερα ενιαία ως Δημοτική Ενότητα Θεστιέων, είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε, σ’ ένα τόσο σοβαρό στρατηγικό σχεδιασμό για την περιοχή μας, που ίσως να μην υπάρξει δεύτερη ευκαιρία.
Επίσης και οι φορείς και κάθε κάτοικος θα πρέπει να διατυπωθούν απόψεις αρκεί πρώτα να προηγηθεί οργανωμένος διάλογος με πρωτοβουλία των κοινοτήτων.
Θα πρέπει παράλληλα να παραταθεί από το Δήμο Αγρινίου το περιορισμένο χρονικό διάστημα της διαβούλευσης, αφού είναι γνωστές οι απαγορεύσεις για τις δια ζώσης συναντήσεις και η μη ύπαρξη δυνατότητας από τις κοινότητες αναμεταδώσεις, όποιων συζητήσεων από το διαδίκτυο.
Σε διαφορετική περίπτωση εμείς ως τοπική συλλογικότητα θα μελετήσουμε την πρόταση του Δήμου Αγρινίου και θα κάνουμε τις δικές μας προτάσεις ‘η πιθανές ενστάσεις, όπου και θα τις γνωστοποιήσουμε δημόσια.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ: Δελτίο Τύπου Δήμου Αγρινίου
Καινούργιο 21-05-2021
Κώστας Διον. Κορδάτος
Καθηγητής – Ειδ. Ερευνητής
6977982673 & 6909405878
Συντονιστής αυτοδιοικητικής κίνησης - ΕπιΜενουμε Καινούργιο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ