Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: Όχι άλλο μπλα-μπλα για την υγεία στο νομό

Όχι άλλο μπλα-μπλα για την υγεία στο νομό
Μετά την «αποτελεσματικότητα»(!!!) της τελευταίας συζήτησης του θέματος της «καρμανιόλας» της εθνικής οδού, που διασχίζει τον αστικό ιστό της πόλης του Αγρινίου στο Δημοτικό Συμβούλιο, και ενόψει της προτεινόμενης από τον...
Δήμαρχο Αγρινίου συζήτησης στο ίδιο όργανο του τεράστιου προβλήματος της λειτουργίας του νοσοκομείου Αγρινίου, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να καταγράψουμε κάποιες προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν, έτσι ώστε η συγκεκριμένη συζήτηση να είναι και ουσιαστική και αποτελεσματική.
Το πρώτο και βασικό ζητούμενο μιας τέτοιας συζήτησης, είναι το ποιοι, αλλά και με το ποιες δεσμεύσεις απέναντι στην τοπική κοινωνία, θα είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε αυτή.
Η μέχρι τώρα εμπειρία μας από τέτοιες συζητήσεις δεν αφήνει και πολλά περιθώρια μεγάλης αισιοδοξίας, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί ο δυναμικός βερμπαλισμός που αναπτύσσεται κατά την συζήτηση του θέματος, εξαντλείτε σε τετριμμένες διαπιστώσεις, κουραστικούς μηρυκασμούς γνωστών αιτημάτων, τα οποία κανείς από τους λογής – λογής αγορητές δεν κουράζεται να αναδιατυπώνει, θεωρώντας ότι το χρέος του εξαντλείται απλά και μόνο στην επανάληψη τους, καθώς και βαθυστόχαστες αγορεύσεις, οι οποίες συμπυκνωμένες ως ψήφισμα καταγράφονται στα πρακτικά του οργάνου, για να αποθηκευτούν ως ψηφιακά δεδομένα στο «σκληρό» της γραμματείας του Προεδρείου του.
Αν η Δημοτική αρχή του Αγρινίου επιθυμεί να αποκτήσει ουσία αυτή η συζήτηση, πέρα από την πρόσκληση των τοπικών φορέων οφείλει:

  1. Να απαιτήσει από την 6η ΥΠΕ να εκπροσωπηθεί στη συγκεκριμένη συνεδρίαση από στέλεχος της ηγεσίας της ικανό να δεσμευτεί απέναντι στην τοπική κοινωνία, για την εντός χρονοδιαγράμματος επίλυση των προβλημάτων.
  2. Να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συνεδρίαση στους Δημάρχους, τους Προέδρους και τους επικεφαλής των παρατάξεων των υπόλοιπων Δημοτικών συμβουλίων του νομού, αφού τα μείζονα προβλήματα δημόσιας υγείας της περιοχής μας μόνο να μας ενώσουν μπορούν και όχι να μας διαιρέσουν.
  3. Η απόφαση που θα ληφθεί, αφού επικυρωθεί και από τα δημοτικά συμβούλια και των υπόλοιπων Δήμων, να ορίσει συγκεκριμένες δράσεις διεκδίκησης και αγώνα, που θα αναπτυχθεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σε όλο το μήκος και πλάτος του νομού, αλλά και της πρωτεύουσας.
  4. Βασική αρχή αυτού του αγώνα οφείλει να είναι η απαίτηση της πλήρους, εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας του συνόλου των δομών υγείας του νομού (πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες), πλήρης κάλυψη με το απαραίτητο προσωπικό των οργανογραμμάτων των δύο νοσοκομείων, καθώς και η κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Παρότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι το πρόβλημα της δημόσιας υγείας δεν είναι τοπικό φαινόμενο αλλά βαθιά πολιτικό που αντανακλάτε σε όλη τη χώρα από τις επιλογές όλων των κυβερνήσεων να υπερασπίζονται τις αξίες, τις ιδέες και τις πρακτικές της ΕΕ, του ευρώ, των αγορών και όχι των πραγματικών και πολυποίκιλων κοινωνικών αναγκών, εντούτοις είναι βαθιά πεποίθηση μας ότι αν αυτές οι τέσσερις προϋποθέσεις δεν εξασφαλιστούν θα έχουμε άλλη μία συζήτηση προς «δόξα» και «τέρψη» των αγορητών και μόνο.

1 σχόλιο :

  1. Τελικά όλα τα Νοσοκομεία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας (Ι.Π. Μεσολογγίου & Αγρινίου) είναι διαλυμένα τόσο από ιατρικό προσωπικό όσο και από Νοσηλευτικό προσωπικό. Η εικόνα της ΥΓΕΙΑΣ αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι, να το πω πολύ απλά, ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ. Νοσοκομεία λίγο πριν το «λουκέτο», χωρίς φάρμακα, και διάφορα αναλώσιμα, χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, τα οποία, ελέω μεταρρυθμίσεων έχουν μετατραπεί από μονάδες υγείας, σε ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ. ΟΛΟΙ όσοι πέρασαν από την υγεία, έκαναν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να τη διαλύσουν, και το πέτυχαν, έκαναν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, για να πάψει να υπάρχει αυτό που λέμε Δημόσια Υγεία. Βρώμικα Συμφέροντα ορισμένων, με μεγάλο βοηθό τους την «ΚΡΙΣΗ» των τελευταίων ετών, είχαν σαν αποτέλεσμα να αρχίσει να επικρατεί το «ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΖΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ». ΤΟ ΧΑΛΙ μας συνεχίζεται, και έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες, οι γιατροί φωνάζουν προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις, μόνο που δεν ακούει ΚΑΝΕΙΣ. Και στο μεταξύ όλη η χώρα παραπαίει από ακυβερνησία.Τα σχέδια τους συνεχώς μεταβάλλονται, αναβάλλονται και ποτέ δεν ολοκληρώνονται. ΌΛΟΙ τους έχουν καταντήσει με ρηχή εξυπνάδα και κουτοπονηριά. Ζούμε στην εποχή της μαζοκοινωνίας, όπου οι λεγεώνες των βλακών, τόσο χρήσιμες για τους αποβλακωτές και αποβλακωμένους κρατούντες, έχουν κατακυριεύσει τη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο. Εθελόδουλες μάζες κατήντησαν τους «πολίτες», που δέχονται να τους μεταχειρίζονται, οι άρχοντές τους, ως βλάκες ψηφοφόρους, οι οποίοι ψηφίζουν αυτούς, που τους αποβλακώνουν. Η παγκοσμιοποίηση καθορίζει και ορίζει, με νέες λέξεις και έννοιες, τον πολιτισμό, τη γλωσσική ταυτότητα και την ταυτότητα των εθνών και των ανθρώπων, στρεβλώνοντας, αλλοιώνοντας, αλλοτριώνοντας τις έννοιες: Πολιτική-Πολίτης-Πολιτισμός- Πολιτεία.
    Αν ο κόσμος δεν ξυπνήσει Αμέσως τότε δυστυχώς αυτοί που έχουν χρήμα θα ζήσουν και αυτοί που δεν έχουν θα θα οδεύουν προς την αιώνια ζωή. Ας σηκωθούμε λοιπόν από τους αναπαυτικούς καναπέδες μας , τον απολαυστικό καφέ μας και να πράξουμε το αυτονόητο να φωνάξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ