Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού, στο σημαντικότερο μελισσοκομικό γεγονός της χρονιάς

Εμφάνιση P1030397.JPGΜε μεγάλη επιτυχία συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με δικό της περίπτερο, στην Έκθεση Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και....
Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί το σημαντικότερο μελισσοκομικό γεγονός της χρονιάς, αφού σε αυτή συμμετέχει μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της μελισσοκομίας και των εφαρμογών της.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν μέλι, να δοκιμάσουν εξαιρετικά προϊόντα μελιού από τις Π.Ε. Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία, αλλά και να ενημερωθούν για τις δράσεις της Περιφέρειας που αφορούν την προώθηση και την προβολή προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, δόθηκε η ευκαιρία στους παραγωγούς που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας να έχουν επαφές και εμπορικές συμφωνίες με Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες, με αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων, επιχειρήσεις διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και επιχειρήσεις εστίασης.
Επιπρόσθετα, υπήρξαν προτάσεις για την συμμετοχή της Περιφέρειας μας σε αντίστοιχες εκθέσεις του εξωτερικού. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος κατά το χαιρετισμό του στα εγκαίνια της Έκθεσης τόνισε πως «η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στον πρωτογενή τομέα αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Περιφέρεια. Σε αυτό το πλαίσιο, ξεχωριστή θέση κατέχει ο τομέας της μελισσοκομίας, καθώς η γεωμορφολογία της περιοχής μας, σε συνδυασμό με τις κλιματικές συνθήκες, προσδίδουν στην αυτοφυή μελισσοκομική χλωρίδα της χώρας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία κάνουν το μέλι μας να ξεχωρίζει για την ποιότητά του».
Την οργάνωση του περιπτέρου επιμελήθηκε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και με την υποστήριξη των μελισσοκόμων και των μελισσοκομικών συνεταιρισμών και συλλόγων των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν και να προβάλουν τα αντιπροσωπευτικά τους προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ