Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Νόμος του κράτους το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα με 154 «ναι»

Με σφοδρές κόντρες κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τα μέτρα και τις υποθέσεις πόθεν έσχες ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα ξεκλειδώσει τη....
δόση ύψους 2 δισ. ευρώ.
Το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τη συμπολίτευση με 154 «ναι», καθώς απουσίαζε στο Μεξικό η Βασιλική Κατριβάνου, η οποία έστειλε επιστολή με την οποία διαβεβαίωνε ότι αν ήταν παρούσα θα ψήφισε «ναι». Στην ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων, καθώς ο Νίκος Νικολόπουλος από τους ΑΝΕΛ καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 3 ,5, 8, 13, 14 και 15 αλλά ψήφισε «ναι» στο σύνολο. 
Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο, πλην του άρθρου 14 (για τις ανατροπές στο ασφαλιστικό) που είπε «ναι», το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε επί της αρχής, πλην των άρθρων 14 και 17 (για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ) που ψήφισε «ναι», το Ποτάμι καταψήφισε επί της αρχής και είπε «ναι» στο άρθρο 10 (για τα αποθεματικά των φορέων). «Όχι» επί της αρχής και επί των άρθρων. «Όχι» επί της αρχής και επί των άρθρων ψήφισε η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων. 
Αναλυτικότερα: 
  • Το άρθρο 1 υπερψήφισαν 154 βουλευτές και καταψήφισαν 140
  • Το άρθρο 2 υπερψήφισαν 154 βουλευτές και καταψήφισαν 140
  • Το άρθρο 5 υπερψήφισαν 154 βουλευτές και καταψήφισαν 140
  • Το άρθρο 10 υπερψήφισαν 163 βουλευτές και καταψήφισαν 131
  • Το άρθρο 13 υπερψήφισαν 153 βουλευτές και καταψήφισαν 141
  • Το άρθρο 14 υπερψήφισαν 242 βουλευτές και καταψήφισαν 52
  • Το άρθρο 17 υπερψήφισαν 169 βουλευτές και καταψήφισαν 125
  • Το άρθρο 21 υπερψήφισαν 153 βουλευτές και καταψήφισαν 141
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «δεν έχει σχέδιο» και ότι τα στελέχη της «παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς». Προσέφερε κάλυψη στον Γιώργο Σταθάκη για την υπόθεση του πόθεν έσχες, στέλνοντας μήνυμα ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτη στη διαφθορά».
«Μαθαίνουμε πως ο κ. Τσίπρας είπε στην κυρία Μέρκελ ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα προαπαιτούμενα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσθέτοντας: «Κάνετε σαν το παιδάκι που φωνάζει τη μαμά να μας κάνει "ντα". Βάζετε την κ. Μέρκελ, εσείς ο αντιμερκελιστής, να μας μαλώσει;» είπε, ενώ άφησε αιχμές και για τις υποθέσεις πόθεν έσχες.

Κόντρα Τσακαλώτου - Βενιζέλου για το χρέος
Σε αντιπαράθεση για την απόδοση ευθυνών σχετικά με το ποιος έκανε καλύτερη πολιτική διαχείριση στο ευαίσθητο και καθοριστικό για τη χώρα πεδίο του δημοσίου χρέους, επιδόθηκαν από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός των Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος.
Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ο υπουργός πήρε το λόγο για να απαντήσει στην τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου. Μίλησε για το PSI, χαρακτηρίζοντάς το μια μεγάλη αποτυχία, γιατί όπως είπε μια μόλις βδομάδα μετά την ολοκλήρωσή του, καταδείχθηκε πως για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος, απαιτείται νέα αναδιάρθρωση.
Ένταση με αφορμή το πόθεν έσχες Σταθάκη

Αφορμή στάθηκε η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μαντά, ότι έχουν, ήδη, δοθεί πλήρεις εξηγήσεις, ζητώντας να σταματήσει η «λάσπη».
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει πάρει με το μέρος του τον λαϊκό κόσμο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως είπε, ενώ έγινε εξουσία στηριζόμενο στα μικρομεσαία στρώματα, στη συνέχεια μεταλλάχτηκε σε διαπλεκόμενο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ