Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Κατασκοπεία και λαθρεμπόριο ναρκωτικών απο τους Ιατρούς χωρίς Σύνορα στην Ουκρανια

Από αριστερά προς τα δεξιά: Χακίμ Τάτσι, φονιας ηγέτης του UCK,
Μπερνάρ Κουσνέρ, Ιατροι χωρις Συνορα, Μάικλ Τζάκσον, διοικητής του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, Αγκίμ Τσέκου, ηγέτης των παραστρατιωτικών Αλβανοφωνων,Γουέσλυ Κλαρκ, διοικητής των νατοϊκών δυνάμεων

Και κατά τον πόλεμο της Σερβίας ο M. Μιλόσεβιτς είχε εναντιωθεί σε οποιαδήποτε δράση των γιατρών του Κόσμου εντός σερβικής περιοχής διότι τους θεωρούσε Νατοϊκό όργανο (δείτε φωτογραφία ντοκουμέντο). Εξαίρεση θα...
αποτελούσε το ελληνικό τμήμα και μόνο αυτό θα άφηνε να εισέλθει εντός σερβικής περιοχής. Οι Γιατροί του κόσμου αρνήθηκαν κάτι τέτοιο άλλα το ελληνικό τμήμα σηκώθηκε και πήγε μόνο του με δική του πρωτοβουλία έχοντας στα χέρια Σέρβικες και Ελληνικές σημαίες να ανεμίζουν...
Για αυτό μάλλον τα είχανε «τσουγκρίσει» με τα κεντρικά αλλά μετά από λίγο καιρό τους δεχθήκανε πίσω
Οι δραστηριότητες της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) στο έδαφος της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» απαγορεύθηκαν λόγω «κατασκοπείας» και λαθρεμπορίου ναρκωτικών, ανακοίνωσαν οι φιλορώσοι αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας.

«Η διαπίστευση της ΓΧΣ ακυρώθηκε λόγω της συμμετοχής των συνεργατών της στη συλλογή πληροφοριών σχετικών με την άμυνα και σε παράνομες παραδόσεις ψυχοτρόπων φαρμάκων», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των αυτονομιστών DAN.

Οι αρχές της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ απαγόρευσαν αυτή την εβδομάδα τις δραστηριότητες πολυάριθμων ξένων μκο, μεταξύ των οποίων οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, όμως δεν είχαν εξηγήσει τους λόγους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των ανταρτών, η ΓΧΣ είχε επίσης οργανώσει «ψυχολογικά σεμινάρια που είχαν προδήλως στόχο να αποπροσανατολίσουν» τον ντόπιο πληθυσμό.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει άμεσα με την μκο για να της ζητήσει να σχολιάσει τις κατηγορίες αυτές. Τον Σεπτέμβριο είχαν ήδη απαγορευθεί οι δραστηριότητες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη γειτονική αυτονομιστική «Δημοκρατία του Λουγκάνσκ», ταυτόχρονα με εκείνες πολυάριθμων άλλων ξένων μκο.

Οι αντάρτες είχαν κατηγορήσει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ότι αποθηκεύουν «παρανόμως ψυχοτρόπα φάρμακα», κάτι που η μκο είχε διαψεύσει υποστηρίζοντας παράλληλα πως λαμβάνονται σε βάρος της μέτρα εκφοβισμού.

Την Παρασκευή η αποστολή παρατηρητών στην Ουκρανία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κατήγγειλε τους περιορισμούς αυτούς που εμποδιζουν, όπως τόνισε, την εργασία των μκο στη ζώνη των συγκρούσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ