Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μάρκου Μπότσαρη από το Δήμο Μεσολογγίου

Με το πέρας της παρέλασης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μάρκου Μπότσαρη, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στην ομώνυμη πλατεία του Μεσολογγίου. Το άγαλμα φιλοτέχνησε ο κύπριος γλύπτης Νίκος Κοτζιαμάνης και το δώρισε στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου εις....
μνήμη των γονέων του.
Τα αποκαλυπτήρια έκαναν, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο Γενικός Γραμματέας Δασών Γεώργιος Αμοργιανιώτης, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας πατ. Επιφάνειος, και ο δημιουργός του έργου Νίκος Κοτζιαμάνης.
Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αριστείδης Καββάγιας μεταξύ άλλων στη σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι μέσω της δημοτικής αρχής το Μεσολόγγι κάνει το χρέος του απέναντι στο μεγάλο ήρωα της Επανάστασης.
Ο δημιουργός του ανδριάντα Νίκος Κοτζιαμάνης, φανερά συγκινημένος ανέφερε ότι το έργο που δώρισε στο Μεσολόγγι το αφιέρωσε στους γονείς του που τον έμαθαν να αγαπά την Ελλάδα και την Πατρίδα και ως Κύπριος ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει να σου στερούν την πατρίδα σου.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε το δημιουργό του αγάλματος, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει αυτό για την πόλη, την οποία ο Μάρκος Μπότσαρης υπερασπίστηκε στη πρώτη πολιορκία και της οποίας τα αιματοβαμμένα χώματα έγιναν η τελευταία κατοικία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ