Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Προσλήψεις σε Πυροσβεστική και δακοκτονία

Στον "αέρα" θα βγουν τις επόμενες ημέρες οι προκηρύξεις για 1.728 θέσεις εποχικών.

Από αυτές, οι 1.578 αφορούν εποχικούς πυροσβέστες και οι 150 τις πρώτες θέσεις στο πλαίσιο του προγράμματος δακοκτονίας.

Ο δρόμος για την προκήρυξη των εποχικών πυροσβεστών άνοιξε μετά τη γνωμοδότηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τον κανονισμό πρόσληψης προσωπικού με σχέση....... εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί βάσει του Διατάγματος, θα προσληφθούν οι 1.578 εποχικοί πυροσβέστες με πεντάμηνη απασχόληση και όχι οκτάμηνη, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα ανανέωσης των πεντάμηνων συμβάσεων για ένα ή δύο έτη ακόμη.

Πρόκειται για θέσεις εργατών πυρόσβεσης διάσωσης, οδηγών πυροσβεστικών οχημάτων, εργατών οδηγών αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων και πυροφυλάκων. Για να επιλεγούν οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες επιτυχόντων όπως έχουν διαμορφωθεί από το 2003 -που ήταν το έτος αρχικής πρόσληψης. Η πρόσληψη θα γίνει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και η τοποθέτηση τους θα γίνει στην υπηρεσία αρχικής πρόσληψης με την ίδια ειδικότητα που είχαν την περίοδο εκείνη υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν την προβλεπόμενη υγεία. Κριτήρια όπως ανεργία, οικογενειακή κατάσταση, ύπαρξη ανήλικων τέκνων, ιδιότητα πολυτέκνου ή τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, προϋπηρεσία ως εποχικών πυροσβεστών ή ως εθελοντών λαμβάνονται υπόψη και μοριοδοτούνται κατά την επιλογή. Μοριοδότηση προβλέπεται επίσης και για την εντοπιότητα των υποψηφίων.

Αρχισε να "τρέχει" το πρόγραμμα προστασίας της ελαιοπαραγωγής

Παράλληλα, εκτός από την Πυροσβεστική, άρχισαν να "τρέχουν" και οι προσλήψεις του προγράμματος δακοκτονίας για την προστασία της ελαιοπαραγωγής. Από τις 1.200 θέσεις, που έχουν ανακοινωθεί, προχώρησε ήδη η κατανομή για τις 150 θέσεις τομεαρχών δακοκτονίας γεωπόνων ΠΕ ή ελλείψει αυτών τεχνολόγων Γεωπονίας ΤΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η κατανομή των θέσεων ανά ελαιοκομική περιφερειακή ενότητα είναι: Αιτωλοακαρνανίας 6 θέσεις, Αργολίδας 4, Ανατολικής Αττικής 2, Αρκαδίας 3, Δυτικής Αττικής 2, Αχαΐας 2, Βοιωτίας 4, Δωδεκανήσου 4, Ευβοίας 6, Εβρου 1, Ηλείας 6, Ηρακλείου 13, Θεσπρωτίας 2, Καβάλας 2, Κερκύρας 1, Κεφαλληνίας 2, Κορινθίας 2, Κυκλάδων 1, Λακωνίας 8, Λάρισας 2, Λασιθίου 8, Λέσβου 12, Λευκάδας 2, Μαγνησίας 4, Μεσσηνίας 10, Νήσων 2, Πρέβεζας 2, Ρεθύμνης 6, Σάμου 4, Τριφυλίας 3, Φθιώτιδας 6, Φωκίδας 2, Χαλκιδικής 2, Χανίων 12 και Χίου 2 θέσεις.

Μετά την απόφαση αυτή, θα προχωρήσει η έκδοση της προκήρυξης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος γεωπόνου από το ΓΕΩΤΕΕ και οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ οδήγησε στην απόκτηση της άδειας. Εάν δεν καλυφθούν οι θέσεις από υποψηφίους με τα προσόντα αυτά, θα γίνουν δεκτοί και υποψήφιοι με πτυχίο ή δίπλωμα Φυτικής Παραγωγής ΤΕΙ ή ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής ΤΕΙ ή πτυχίο ΚΑΤΕΕ.

Η πρόσληψη θα γίνει για χρονικό διάστημα πεντέμιση μηνών και σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η απασχόληση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση και για την κατανομή των 1.050 θέσεων εργατοτεχνιτών ΥΕ, που προορίζονται για τη δακοκτονία.

(Τα Νέα)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ