Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Προς δικομματική κυβέρνηση μετά την εμπλοκή στη σύσκεψη

Εμπλοκή υπήρξε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και φαίνεται ότι οδεύουμε ολοταχώς προς δικομματική κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του, φαίνεται ότι συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση, ωστόσο η τελική απόφαση θα ληφθεί στην εν εξελίξει συνεδρίαση της Κ.Ο., ενώ.... η ΔΗΜΑΡ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της οποίας συνεδριάζει στις 10 το πρωί πρόκειται να αποσύρει τους δύο υπουργούς της από την κυβέρνηση και καλείται να αποφασίσει ανάμεσα στην καταψήφιση της κυβέρνησης και την ψήφο ανοχής

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος τόνισε ότι θέλει να υπάρχει η τρικομματική κυβέρνηση αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, ενώ επιτέθηκε στον Φώτη Κουβέλη, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει «τρύπες στο νερό για να κερδίσει φευγαλέες εντυπώσεις».

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές, προσθέτοντας ότι δεν τις θέλει ούτε ο ελληνικός λαός.

Κουβέλης: Δεν έχουμε εμείς την ευθύνη

Από την πλευρά του ο Φ. Κουβέλης σε δηλώσεις του από τα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, τόνισε ότι δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος στο ζήτημα της ΕΡΤ. Για τη ΔΗΜΑΡ είναι ζήτημα δημοκρατίας η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με παρόντες τους εργαζόμενους. Ο κ. Κουβέλης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα επέκρινε την κυβέρνηση, ότι η παραμονή του «μαύρου» και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων ήταν συγκεκριμένη επιλογή. «Δεν έχουμε εμείς την ευθύνη» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αμέσως μετά είχε σύντομη σύσκεψη με τα ηγετικά στελέχη και την Κ.Ο του κόμματος όπου ενημέρωσε για τις συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και αποφασίστηκε να γίνει νέα συνεδρίαση αύριο το πρωί στις 10 .

Σαμαράς: «Θα προχωρήσω όπως και να έχει»

Αμέσως μετά το «ναυάγιο» στη σύσκεψη και την αποχώρηση των δύο πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργόςΑ. Σαμαράς κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τους υπουργούς, ενώ λίγο αργότερα τις πρώτες πρωινές ώρες σε δηλώσεις του εξέφρασε την πρόθεσή του να προχωρήσει «όπως και να έχει», αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για το θέμα της ΕΡΤ. «Σήμερα κλείσαμε ένα χρόνο. Μας μένουν τρία χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει με το ΠΑΣΟΚ και τον Β. Βενιζέλο που στήριξε την πρόταση για την ΕΡΤ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να έχει και τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η αρχική του πρότασή για την ΕΡΤ με την οποία συμφώνησε, όπως είπε, και ο κ. Κουβέλης, ήταν να υπάρξει πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ με τρίμηνες συμβάσεις. Ωστόσο, πρόσθεσε, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δέχθηκε στη σημερινή συνάντηση να προσληφθούν 2.000 άτομα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπαναχώρησε από την αρχική του θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ