Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η Βουλευτής Μ. Τριανταφύλλου σχολιάζει τις δηλώσεις Ρεπούση για την "ΕΞΟΔΟ"


Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Γραφείο: Λ. Δεληγιώργη 1 και πλ. Μπότσαρη
Τηλ: 26310-29266
Φαξ: 2631029266
          mtriantaf67@gmail.com

30/10/2012
Με αφορμή τις δηλώσεις Ρεπούση
Σήμερα, δύο μόλις ημέρες μετά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου που σηματοδότησε μια πρωτόγνωρη αντιφασιστική και αντιναζιστική λαϊκή κινητοποίηση για τον ελληνικό λαό,
Σήμερα, που στη χώρα μας γιγαντώνεται μια πρωτόγονη πολιτική και οικονομική κατοχή, που θέλει να αλώσει την πολιτιστική και εθνική μας κληρονομιά, να ποδοπατήσει την αξιοπρέπεια του λαού μας,
Σήμερα, που η ξένη και εγχώρια Τρόικα επιχειρεί να ολοκληρώσει την πώληση της Χώρας, να καταστρέψει τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό, να ποδοπατήσει και να ξεριζώσει τα εναπομείναντα εργασιακά και ....
ανθρώπινα δικαιώματα,
Σήμερα, που τα προβλήματα επιβίωσης «πνίγουν» κυριολεκτικά τους Έλληνες,
Σήμερα, που τα τρία κόμματα της Συγκυβέρνησης προπαγανδίζουν ασυστόλως υπέρ των νέων γενοκτόνων μέτρων που επιβάλλουν οι αδίστακτοι ξένοι και ντόπιοι τοκογλύφοι, μέτρα που θα αφήσουν χιλιάδες Έλληνες χωρίς φάρμακα, θέρμανση, περίθαλψη, ασφάλιση, με κουτσουρεμένη παιδεία,
Σήμερα, έρχεται από την κα Ρεπούση, βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, η πρόταση να καταργηθούν κάποιες αναπαραστάσεις που μνημονεύουν σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Μέσα σ’ αυτές είναι και η αναπαράσταση της Εξόδου  του Μεσολογγίου, με την αιτιολογία ότι αποτελούν «εθνικιστικά κιτς».
Κα Ρεπούση, στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης αυτό έχετε να προτείνετε; Αλήθεια εσείς που ζείτε; Δε ζείτε στην Ελλάδα και δε σας πληγώνει η κατάσταση στη χώρα μας; Σε κάθε δρόμο της Αθήνας υπάρχουν άστεγοι και εξαθλιωμένοι Έλληνες. Σε κάθε πόλη και χωριό των επαρχιών υπάρχει ερήμωση και απόγνωση. Ανεργία, υποαπασχόληση, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, χαράτσια και φοροεπιδρομές, μετανάστευση των νέων μας, αυτοκτονίες. Επιχειρούν να τα πάρουν όλα από τον Ελληνικό λαό κα Ρεπούση. Εσείς προτείνετε να του πάρουν και την ιστορική του μνήμη, που η διαφύλαξή της αποτελεί κρίσιμο, κρισιμότατο πολιτικό διακύβευμα για κάθε λαό.
Θα σας προτείνω κάτι καλοπροαίρετα. Πάψτε την ενασχόληση με την ελληνική ιστορία. Δε σας «πάει», δεν την αγαπάτε, δεν την καταλαβαίνετε. Ενστερνίζεστε τον κοσμοπολιτισμό και δεν εννοείτε να καταλάβετε ότι στο επίκεντρο της ελληνικής εθνικής ταυτότητας βρίσκονται οι αγώνες για ελευθερία, ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, για ειρήνη.
Το «μικρό αλωνάκι», το Μεσολόγγι, από όπου έχω την τιμή να κατάγομαι, είναι τόπος ηρωικών αντιστάσεων. Έχει δώσει μάχες και αγώνες νικηφόρους ενάντια σε στρατούς πολυάριθμους και εχθρούς ιδεολογικούς. Αυτούς τους αγώνες, εμείς, οι νεότεροι, δε θα πάψουμε να τους τιμάμε και να τους μνημονεύουμε. Είναι ιστορική παρακαταθήκη.
Να δούμε εσείς (οι της ΔΗΜΑΡ) ποια παρακαταθήκη θα αφήσετε στους νεότερους. Το όνειδος και τη ντροπή ότι ψηφίσατε επονείδιστα μέτρα για τον ελληνικό λαό και μάλιστα μέσα από παλινωδίες του «όχι» και του «ναι».

Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής  Αιτωλοακαρνανίας
ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ