Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

28η Οκτώβρη: ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ!
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. - ΔΝΤ
Συμπληρώνονται φέτος 72 χρόνια από τότε που ο ελληνικός λαός με τον ξεσηκωμό του όρθωνε το δικό του «ΟΧΙ» ενάντια στη φασιστική εισβολή. Στις συνθήκες της φασιστικής και ναζιστικής κατοχής αναπτύχθηκε το μεγαλειώδες κίνημα της Αντίστασης των λαών στην πάλη ενάντια στο φασισμό και για τη λευτεριά. Ένα μαζικό και ρωμαλέο κίνημα Αντίστασης με πρωτοπορία το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ αναπτύχθηκε και στη χώρα μας που έγραψε ένδοξες σελίδες μέχρι την απελευθέρωση. Με το όπλο στο χέρι πολέμησε τον ξένο κατακτητή και τους ντόπιους δυνάστες. Απελευθέρωσε την Ελλάδα.
Η νίκη ενάντια στο φασισμό είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς στα μέτωπα του πολέμου, στα κολαστήρια των εκτελέσεων και των ......
βασανιστηρίων, στα ολοκαυτώματα στα μαρτυρικά χωριά και στις πόλεις. Δεκάδες τόποι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (ενδεικτικά: Κοντομαρί και Βιάνος Χανίων, Δοξάτο Δράμας, Κομμένο Άρτας, Δίστομο, Καλάβρυτα, Σκοπευτήριο Καισαριανής, Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, Κοκκινιά, Χορτιάτης, Διαβατά Θεσσαλονίκης, Καλύβια Αγρινίου, Κλεισούρα Καστοριάς, χωριά του όρους Κέντρους (Γερακάρι, Άνω Μέρος, Βρύσες, Γουργούθοι, Σμιλές, Δρυγιές, Καρδάκι και Κρύα Βρύση), Άνω και Κάτω Κερδύλια , Μεσόβουνο Κοζάνης, Λυγκιάδες Ιωαννίνων, Υπάτη και Τυμφρηστός Φθιώτιδας, Δομένικο, Τσαρίτσανη και τόσα άλλα), τόποι μαρτυρίου, αντίστασης που σημαδεύτηκαν από τις θηριωδίες του ναζισμού και του φασισμού. Χιλιάδες νεκροί στα στρατόπεδα συγκένρωσης και στα κρεματόρια, στους δρόμους από την πείνα. Ο πλούτος της χώρας και ό,τι έδινε ψωμί και ζωή καταληστεύτηκε. Και μετά την απελευθέρωση οι ταγματασφαλίτες της οργάνωσης Χ, που υμνούσαν το Χίτλερ (όπως και η ΠΟΚ τοπικά), υπηρέτησαν τα νέα τους αφεντικά, τους άγγλους και τους αμερικάνους σφάζοντας, βιάζοντας και τρομοκρατώντας.
Αυτή η Ιστορία της ηρωικής αντίστασης μας ανήκει! Ανήκει στον εργαζόμενο λαό μας, αυτόν που παράγει με τα χέρια του και το μυαλό του τον πλούτο, ενώ την ίδια ώρα γεύεται πείνα και ανασφάλεια. Σήμερα η συγκυβέρνηση σχηματίζοντας ένα μαύρο μέτωπο με ΕΕ και ΔΝΤ στο όνομα της «εθνικής σωτηρίας» ξεπουλά τον τόπο και ρημάζει το λαό. Με τη διάλυση της Υγείας και της Παιδείας καθώς και το ξεπούλημα όλων των δημόσιων επιχειρήσεων, της γης, του νερού, του ήλιου και του αέρα, των λιμανιών, των νησιών και των αεροδρόμιων. Για τη μετατροπή της χώρας ολόκληρης σε Ειδική Οικονομική Ζώνη ακατάσχετης λεηλασίας που θα φορτώνει εξοντωτικά την κρίση στις πλάτες του λαού. Αυτές οι πολιτικές διαμορφώνουν μια κοινωνία αίματος, λαϊκής εξαθλίωσης, μίσους και βαρβαρότητας.
Στην περσινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο λαός όρθωσε το ανάστημά του, διαδήλωσε την αντίθεσή του στα μνημόνια, στην Τρόικα, στην Ε.Ε. και στις πολιτικές που εφαρμόζουν και γκρέμισε μια κυβέρνηση, μαζί με το εργατικό κίνημα που 3 χρόνια πρωταγωνιστεί σε μικρούς και μεγάλους αγώνες αντίστασης.
Σήμερα πρέπει να ξεσηκωθούμε!. Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Να πούμε ξανά «ΟΧΙ, δε θα περάσουν», «ΟΧΙ» στην εξαθλίωση, στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου, στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, στην κατάργηση εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων, στην αναβίωση ρατσιστικών-φασιστικών και ναζιστικών ιδεών που δηλητηριάζουν συνειδήσεις και προσβάλλουν τους μεγάλους αντιφασιστικούς και αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του λαού μας .

Στις 28 Οκτώβρη βγαίνουμε στους δρόμους.

Βαδίζουμε περήφανα στο δρόμο του αγώνα του ΟΧΙ της συλλογικής αντίστασης και ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. και ΔΝΤ
Μετατρέπουμε τις παρελάσεις σε πορείες αντίστασης και ανατροπής. 
Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ