Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πάνος Καμμένος: Κάλεσμα προς τον Τσίπρα για να παραιτηθούν οι βουλευτές

Ολόκληρη η συνέντευξη Πάνου Καμμένου στον “Αγγελιαφόρο”
Συνέντευξη στον ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
noikonomou@ekdotiki.gr


Και τώρα, κύριε πρόεδρε, τι γίνεται; Είμαστε «στο παρά πέντε» πριν από τα μέτρα;  
Ο υπουργός Οικονομικών λέει ότι, αν δεν πάρουμε τη δόση, θα πάθουμε ασφυξία, ενώ η κοινωνία ανεβαίνει σιγά σιγά στα κάγκελα. Η κοινωνία βρίσκεται ήδη σε παρατεταμένη 3ετή ασφυξία. Η επόμενη δόση, όπως ακριβώς και όλες οι προηγούμενες, δεν πρόκειται να οδηγήσει στην αποκλιμάκωση της ασφυξίας των νοικοκυριών και της αγοράς. 
Ο τραπεζίτης υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας δε λέει τίποτα διαφορετικό από τους προκατόχους του, αφού και ο τελευταίος Ελληνας πλέον γνωρίζει ότι εκπροσωπεί και εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των δανειστών, των τραπεζών και της διαπλεκόμενης οικονομικής ολιγαρχίας, που έχει αναλάβει την εργολαβία της βίαιης εφαρμογής των μνημονίων στην Ελλάδα.
Η επόμενη δόση θα ανακουφίσει και πάλι μόνο τους δανειστές και τους τραπεζίτες, αφού τα 25 δισ. θα πάνε ξανά στις τράπεζες, χωρίς να πέσουν όμως στην αγορά και την πραγματική οικονομία, ενώ με τα υπόλοιπα θα .....
εξοφληθούν λήξεις ομολόγων και εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Και το 1 δισ. που ενδέχεται να περισσέψει, μετά την ανακούφιση της ασφυξίας των δανειστών και των κρατικοδίαιτων τραπεζιτών, θα μοιραστεί και πάλι με αδιαφανείς μεθοδεύσεις στο διαπλεκόμενο λόμπι του μνημονίου, με πρώτο προορισμό τα συστημικά ΜΜΕ.


Πώς θα χαρακτηρίζατε τις προτάσεις που βάζουν εσχάτως στο τραπέζι οι τροϊκανοί για τα εργασιακά;

Τριτοκοσμικές, απάνθρωπες και απαράδεκτες. Οι συγκεκριμένες προτάσεις ακυρώνουν αγώνες ολόκληρων δεκαετιών, τους οποίους οι προηγούμενες γενιές πλήρωσαν με το αίμα και τη ζωή τους.

Αλήθεια, γιατί αυτές οι σκληρές προτάσεις αυτήν τη στιγμή; Και γιατί αυτή η καθυστέρηση για να κλείσει η συμφωνία;

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Είναι μέρος της διαπραγματευτικής τακτικής που συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα, στο πλαίσιο του δόγματος του σοκ. Επιχειρείται ο ωμός εκβιασμός του ελληνικού λαού, προκειμένου να αποδεχτεί τα πάντα στο βωμό της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, όπως ακριβώς έγινε και με τις προηγούμενες. Και με την κυβέρνηση να εμφανίζεται ότι δήθεν διαπραγματεύεται σκληρά και ότι αγωνίζεται υπέρ μισθωτών και συνταξιούχων.

Ένα σχόλιο για τη Σύνοδο Κορυφής;

Μία από τα ίδια με όλες τις προηγούμενες: ανούσια ευχολόγια, υποσχέσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα συγκεκριμένων δεσμεύσεων και επιβεβαίωση των απαιτήσεων για νέες, μεγαλύτερες και περισσότερες θυσίες από τον ελληνικό λαό.

Τι προβλέπετε να γίνει το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα, αν περάσουν τα μέτρα και δοθεί τελικά η δόση; Θα αντέξει η Ελλάδα;

Δε θα γίνει απολύτως τίποτα. Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σύντομα στη χρεοκοπία εντός του μνημονίου, υπό το αγγλικό δίκαιο, έχοντας ήδη εκχωρήσει την εθνική και οικονομική της κυριαρχία και αφού το λόμπι του μνημονίου έχει υποθηκεύσει τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της πατρίδας μας στους εγχώριους και αλλοδαπούς κερδοσκόπους και δανειστές.Το πρόγραμμα της τρόικας δε βγαίνει και το μνημόνιο σύντομα θα καταρρεύσει. Είναι μόνο θέμα χρόνου. Μην ξεχνάτε ότι τα μνημόνια δε δημιουργήθηκαν για να πετύχουν, αφού είναι εξαρχής γνωστή και προσχεδιασμένη η αποτυχία τους, όπως αποκάλυψε και ο κ. Ρουμελιώτης. Το μνημόνιο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στις τελευταίες θέσεις κατάταξης της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας.
Η εφαρμογή του οδήγησε στον πέμπτο συνεχή χρόνο ύφεσης, ενώ οι διεθνείς οργανισμοί εκτιμούν ότι και για το 2013 η μείωση του ελληνικού ΑΕΠ θα αγγίξει το 4%.
Το μνημόνιο είναι το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή, όπως δήλωνε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς πριν από ένα χρόνο, ενώ σήμερα συνταγογραφεί στον ελληνικό λαό υπερδοσολογίες του θανατηφόρου αυτού φαρμάκου.

Τι θα κάνετε εν όψει της ψηφοφορίας των μέτρων στη Βουλή;

Εμείς καταρχήν δίνουμε και θα δώσουμε τη μάχη μέσα κι έξω από τη Βουλή, αλλά μπορούμε να μπλοκάρουμε τα μέτρα και την παράδοση της χώρας και του ελληνικού λαού, προκαλώντας εκλογές. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτείται η
παραίτηση 60 βουλευτών και των αναπληρωματικών τους. Με τους 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τους αναπληρωματικούς τους, καλώ τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει και αυτός στις παραιτήσεις των βουλευτών και των αναπληρωματικών τους στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκληθούν έτσι πρόωρες εκλογές.

Υπάρχει, σε αυτήν τη φάση που βρίσκεται η χώρα και με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, άλλη λύση και άλλος δρόμος από αυτόν που προτείνουν τα τρία κυβερνητικά κόμματα;

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση εθνικού συμφέροντος εντός του μνημονίου, είτε αυτή λέγεται αναδιαπραγμάτευση είτε επιμήκυνση είτε διευκόλυνση. Μετά τις αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων και τις εγκληματικές επιλογές όλων των πολιτικών ηγεσιών από το φθινόπωρο του 2009 μέχρι και σήμερα, η ελληνική κρίση χρέους έχει πλέον μετατραπεί σε γόρδιο δεσμό. Δε λύνεται, κόβεται. Δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός οικονομολόγος ή αναλυτής στον πλανήτη που να τολμά έστω να υποθέσει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Ταυτόχρονα, όμως, η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα και οι Ελληνες είμαστε από τους πιο προικισμένους και εργατικούς λαούς του κόσμου.

Και με ποια κόμματα θα μπορούσατε να συμμαχήσετε για να υλοποιήσετε μια τέτοια πρόταση; Με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που διαθέτει μια ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και κοστολογημένη πρόταση καταγγελίας του μνημονίου και εξόδου από την κρίση, στην οποία καλούμε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις να συγκλίνουν, παραμερίζοντας κομματικές ταυτότητες και μικροκομματικές σκοπιμότητες, υπέρ του ιερού σκοπού της
σωτηρίας της πατρίδας μας.

Και η τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά; Πώς την κρίνετε;

Είναι η καταστροφικότερη μνημονιακή κυβέρνηση μέχρι σήμερα, αφού η πολιτική απάτη στην οποία στηρίχθηκε η εκλογική της επικράτηση είναι σαφώς μεγαλύτερη και από αυτήν του Γ. Παπανδρέου και του «λεφτά υπάρχουν».
Ο κ. Σαμαράς, μαζί με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, εξαπάτησαν ομαδικά τον ελληνικό λαό με το μύθο της δήθεν αναδιαπραγμάτευσης, των Ζαππείων και των 18 μέτρων για την οικονομία.
Για το τέλος, μια ερώτηση για τους Ανεξάρτητους Ελληνες: Θα αντέξετε ως μικρό κόμμα στις συμπληγάδες της ελληνικής πολιτικής ζωής, που συνήθως τρώνε τα μικρά κόμματα;
Σας θυμίζω παλιά την πορεία της ΠΟΛΑΝ, του ΔΗΚΚΙ αλλά και του ΛΑΟΣ. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν είμαστε κόμμα, είμαστε κίνημα και με τη δίμηνη πορεία μας ανατρέψαμε τη μεταπολίτευση. Είμαστε το κίνημα το οποίο θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ