Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Σε διαφορετικό νόμο εργασιακά και μέτρα στη Βουλή λόγω ..ανταρτών !

Η πληροφορία υπήρχε εδώ και λίγες μέρες ότι δηλαδή, τα μέτρα θα πάνε μεν «αγκαλιά» με τον προϋπολογισμό, αλλά τα εργασιακά θα πάνε σε ξεχωριστό σχέδιο νόμου.
Κι αυτό γιατί ο κίνδυνος καταψήφισης των εργασιακών από πολλούς εν δυνάμει αντάρτες βουλευτές είναι ιδιαίτερα υψηλός και αν έμπαιναν σε ένα νόμο με τα υπόλοιπα (ψηφισμένα μέτρα από τον περασμένο Φεβρουάριο) θα υπήρχε κίνδυνος καταψήφισης ολόκληρου του προϋπολογισμού, αφού θα λάμβανε μορφή ...... ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξουν το δρόμο και στον Κουβέλη να κάνει το δικό του αντάρτικο καταψηφίζοντας τα εργασιακά (ίσως και του Βενιζέλου), σώζοντας για λίγο τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Η τρόικα φέρεται να συμφώνησε να γίνει αυτός ο διαχωρισμός, με τους νόμους να πηγαίνουν στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.
Στόχος είναι η ψήφιση τόσο των μέτρων για τα δημοσιονομικά μαζί με τον προϋπολογισμό του 2013 και τα εργασιακά να έχουν ψηφιστεί πριν τις 12 Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του επίσημου προγραμματισμένου Eurogroup, όπου και αναμένεται να υπάρξει απόφαση «πακέτο» και για την Ισπανία και την Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ