Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Δημοσκόπηση Alco για το Καρφί [11-2-12]

Ένα πελώριο ερωτηματικό για την επόμενη μέρα της χώρας αποτελεί η σημερινή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία ΑΛΚΟ για το «Καρφί».

H δημοσκόπηση έγινε στις 8 και 9 Φεβρουαρίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων, και είναι ποσοτική, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε σπίτια.
Προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε το μετεκλογικό τοπίο και μοιάζει η πολιτική μας τάξη να βυθίζεται σε κινούμενη άμμο, χωρίς αυτή την ώρα τουλάχιστον να διαμορφώνεται πειστικό κυβερνητικό σχήμα που θα μας βγάλει από το τέλμα.
Οι φιλοδοξίες για μονοκομματική κυβέρνηση είναι ..........
κονιορτοποιημένες και μάλιστα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που παραμένει πρώτο με διαφορά, μοιάζει αδύναμο να πρωταγωνιστήσει σε οποιοδήποτε σχήμα που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Ουσιαστικά οι προσδοκίες (χαμηλές και με εμφανή την αμηχανία και τα αδιέξοδα) μεταφέρονται και πάλι στην Κεντροαριστερά, με τον Φώτη Κουβέλη πλέον και τη ΔΗΜΑΡ να καταγράφονται ως σημαντικοί παράγοντες των σχημάτων που κυοφορούνται, ενώ το ΠΑΣΟΚ, με ιστορικά χαμηλά σε μια άκρως μεταβατική περίοδο, παραμένει ως παίκτης και οι διαδικασίες της διαδοχής θα δείξουν αν μπορεί να ενισχύσει αυτή την προοπτική ή να την αποδυναμώσει.
Η δημοσκόπηση αυτή μάλιστα δεν ενσωματώνει τις διαθέσεις τις κοινής γνώμης μετά και τη νέα πανωλεθρία του πολιτικού συστήματος (κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και δευτερευόντως του ΛΑΟΣ) από την τελευταία «διαπραγμάτευση» με τους δανειστές ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, περιέχει οσμές από αυτή δεδομένου ότι διενεργήθηκε τις ημέρες των συνεχών αναβολών, των παλινωδιών και όλων όσα ζήσαμε πριν από το κρίσιμο Γιουρογκρούπ της Πέμπτης…
Εκτίμηση από σχόλιο στο kafeneio-gr
Για την ακρίβεια και με αναγωγή των αναποφάσιστων και ποσοστό "συν" ή "πλην" 2% στα ποσοστά τους, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει ποσοστό μόλις 8% και πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ με 31%, αλλά χωρίς αυτοδυναμία. 
Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 18%, 
το ΚΚΕ με 12,5%, 
ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, 
το ΛΑόΣ με 5%. 
Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν οι Οικολόγοι Π. με 3,5% 
και η Χρυσή Αυγή με 3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ