Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΑΓΡΙΝΙΟ: Τα τρακτέρ στην πλατεία Δημοκρατίας

Κινητοποίηση πριν από λίγη ώρα από την ΠΑΣΥ και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Αγρότες ανέβασαν τρακτέρ στην πλατεία και έγιναν ομιλίες
Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων που οργάνωσε η ΠΑΣΥ, για μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται.
Στην συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, χαιρετισμό απηύθηνε το ........
μέλος της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ κ. Δημητρουλής, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλ/νίας, Σπύρος Κοτοπούλης.
Ο πρόεδρος της ΟΑΣ, έκανε λόγο για «ολοκληρωτική καταστροφή του αγροτικού τομέα», με τις πολιτικές που ακολουθούν κυβέρνηση και τρόικα, με την συνεχή συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, τις χαμηλές τιμές παραγωγού, την ίδια στιγμή που το κόστος εκτινάσσεται στα ύψη.
Παράλληλα, όπως είπε, «τα απανωτά χαράτσια, έρχονται να δώσουν την χαριστική βολή, με την αύξηση των ασφαλίστρων στον ΕΛΓΑ, την αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ, το τέλος ακινήτων, την έκτακτη εισφορά, τα δημοτικά τέλη κλπ».
Όπως σημείωσε, οι μικρού και μεσαίοι αγρότες σύντομα δεν θα μπορούν να έχουν ούτε ιατροφαρμακευτική κάλυψη και σύνταξη, ενώ επισήμαινε πως όλα γίνονται για να ευνοηθούν οι μεγαλοαγρότες και οι επιχειρηματίες του χώρου.
Παράλληλα, κατά τον κ. Κοτοπούλη, η νέα ΚΑΠ, επιφέρει και νέα δραστική περικοπή των επιδοτήσεων «που θα μειώσει επιπλέον δραματικά το αγροτικό εισόδημα και που σαν στόχο δεν  έχει την ανάπτυξη, αλλά την μείωση της αγροτικής παραγωγής και την συγκέντρωση της στα χέρια λίγων».
Ο κ. Κοτοπούλης επικέντρωσε και στα προβλήματα των κτηνοτρόφων, κάνοντας λόγο για τραγικές επιπτώσεις που επιφέρουν οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές, τα καρτέλ στο γάλα και τις ζωοτροφές, την ίδια στιγμή που οι τιμές παραγωγού είναι καθηλωμένες.

Όπως σημείωσε αυτή η πολίτικη πρέπει να ανατραπεί άμεσα μέσα από αγώνες των αγροτών με το ταξικό κίνημα και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τους αυτοαπασχολούμενους,  τα λαϊκά στρώματα και όσους πλήττονται από αυτές τις πολιτικές.
Στην συγκέντρωση καταγγλέλθηκαν και τα "αγροτοδικεία" ως μέσο τρομοκράτησης των αγροτών που αγωνίζονται. Στην πλατεία Δημοκρατίας παραβρέθηκε και ο βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ  Νίκος Μωραϊτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ