Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ! ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 4.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ "ΕΦΙΑΛΤΗ" ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΗΜΕΝΩΝ ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ!


ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ!
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ 3800  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΒΣΣ, ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ!
Η πολιτεία  έφερε  προς διαβούλευση και πρόκειται να ψηφιστεί την Τετάρτη 29/2/2012,  ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ Εφαρμοστικός νόμος αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας) , όπου μεταξύ άλλων, θεσμοθετεί ένα καινούργιο πρόγραμμα που θα αντικαταστήσει το υπάρχονΒοήθεια στο Σπίτι, με την ονομασία: «πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», το οποίο θα χρηματοδοτείτε σταθερά  (κάθε χρόνο) από ασφαλιστικές εισφορές  και η εποπτεία του και η Διεύθυνση θα ανήκει στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ.
 Ένα πρόγραμμα όμως, το οποίο  έχουν δικαίωμα να το υλοποιούν ...........
Ιδιώτες, Ιδιωτικές εταιρίες, κερδοσκοπικές και μη, όπως και δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου(οι λεγόμενοι πάροχοι) συμπράττοντας με το ΙΚΑ.
Την ίδια στιγμή, δεν γίνετε καμία πρόβλεψη για τους 3800  εργαζόμενους  περίπουτων οποίων η παράταση λήγει στις 30/6/2012 και που τόσα χρόνια κράτησαν με «νύχια και με δόντια»  απλωμένο το χέρι της Πολιτείας προς τους ανήμπορους συμπολίτες μας, δουλεύοντας σε τριτοκοσμικές συνθήκες, απλήρωτοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι ακόμα και σήμερα.
 Εργαζόμενοι, με πολλά λειτουργικά προβλήματα που δεν λύθηκαν ποτέ, απεναντίας αυξήθηκαν ελέω Καλλικράτη. Εργαζόμενοι  οι οποίοι αφού ξεζουμίστηκαν επί  δέκα χρόνια καταθέτοντας την ψυχή τους, τώρα θα πεταχτούν, χωρίς έλεος αυτοί και  οι οικογένειές τους στο δρόμο με τη λήξη των συμβάσεων τους στις 30/6/2012!
Και ρωτάμε το αυτονόητο: γιατί η πολιτεία, το κράτος, ενώ έχει στα χέρια
1. Εργαζόμενους από ΑΣΕΠ εδώ και τόσα χρόνια. 2. Εξασφαλισμένα χρήματα για την απρόσκοπτη  λειτουργία όλων των ΒσΣ από εθνικούς πόρους (Εσωτερικών και Απασχόλησης) 3. Υποχρέωση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει μόνιμα χαρακτηριστικά στο ΒσΣ, διαλέγει  να δώσει  την φροντίδα των ηλικιωμένων στους Ιδιώτες, στην αβεβαιότητα του ιδιωτικού κανιβαλισμού λέγοντας μάλιστα ότι έτσι εξασφάλισε  μόνιμα την παροχή φροντίδας προς αυτούς, και  πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους;
 Με  ποια λογική με τις τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, με τη φτώχεια να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, η πολιτεία διαλέγει  να δώσει  την φροντίδα των ηλικιωμένων στους Ιδιώτες, στην αβεβαιότητα του ιδιωτικού κανιβαλισμού, αντί να συστήσει μια υπηρεσία της πολιτείας και των Δήμων με το υπάρχον προσωπικό, που σε δύσκολους καιρούς για τη χώρα δίνουν ανάσα και ελπίδα στον πολίτη?
 Γιατί το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών  δεν κάνει Νομοθετική ρύθμιση αφού  υπάρχουν οι προδιαγραφές, για σύσταση  κοινωνικών Υπηρεσιών στους Δήμους(όπως προβλέπει και ο Καλλικράτης)  και ένταξη των ήδη εργαζομένων σε αυτές ?
 Οι εργαζόμενοι το μόνο που θέλουν και ζήτησαν από το Υπουργείο, είναι σταθερή εργασία. Δεν ζήτησαν καν μονιμότητα στη δεδομένη στιγμή. Παρόλο που έχουν όλες τις προϋποθέσεις. Κι όμως. Η πολιτεία, το κράτος προτίμησε το αδιανόητο όσο και άδικο. Να δοθούν τα προγράμματα στους Ιδιώτες και οι εργαζόμενοι να πάνε στο πουθενά. Πόσοι Δήμοι και Δήμαρχοι με τις δημοτικές επιχειρήσεις με το υπάρχον προσωπικό,  θα θελήσουν(γιατί δεν υποχρεούνται) να συμπράξουν με το ΙΚΑ συνεχίζοντας να προσφέρουν υπηρεσίες; Πόσοι; Πάρα πολύ λίγοι απαντάμε εμείς που ξέρουμε πως λειτουργούν. Ιδιώτες και Κερδοσκοπικές η μη εταιρίες θα  πάρουν πολύ εύκολα την μερίδα του λέοντος. Οι λόγοι είναι γνωστοί. 
Γιατί δεν βρίσκεται λοιπόν τρόπος, όταν μάλιστα το ετήσιο κόστος όλων των δομών είναι 55.000.000 Ευρώ, και εξασφαλισμένα?
 Γιατί διαλέγει η πολιτεία να δοθούν αυτά τα χρήματα ή ενδεχομένως και πολύ περισσότερα σε Ιδιώτες,καταδικάζοντάς 3800 άτομα στην ανεργία;
Τα Σωματεία ΒΣΣ εδώ και δύο χρόνια με υπομνήματα διαμαρτυρίας στα Υπουργεία, με ενημερώσεις Βουλευτών όλων των κομμάτων, με απεργιακές κινητοποιήσεις, με συχνές παρουσίες στη Βουλή, με καταλήψεις, με θετικά ψηφίσματα Περιφερειαρχών με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, με επιστολή στον Πρωθυπουργό και πολλές άλλες ενέργειες όπως υπογραφές πολιτών και κατάθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών, με θετικά ψηφίσματα Δημάρχων έκαναν ότι μπορούσαν για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της Πρόνοιας.
 Με λίγα λόγια όλοι οι Βουλευτές των κομμάτων γνώριζαν τις προθέσεις της Κυβέρνησης και όλοι είχαν εκφράσει την αντίθεση τους, ενώ στήριζαν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για τη διασφάλιση της εργασίας τους μετά από δέκα χρόνια ομηρίας.  

  Για αυτό το λόγο λοιπόν σας καλούμε να μην ψηφήσετε το συγκεκριμένο άρθρο του Σχεδίου Νόμου χωρίς πρώτα να υπάρξει ανάλογο Σχέδιο που  να εξασφαλίζει την παροχή της κοινωνικής φροντίδας από την πολιτεία και τους Δήμους όπως άλλωστε προβλέπει και ο Καλλικράτης, και να  διατηρηθούν  οι  θέσεις  εργασίας των ατόμων που ήδη απασχολούνται επί δεκαετίας στο ΒΣΣ

Σας καλούμε λοιπόν να ζητήσετε με αφορμή αυτό το Νομοσχέδιο,   πρώτα  να εξασφαλιστεί το αυτονόητο και μετά ας ανοίξουν τις πόρτες στις ίσες ευκαιρίες.  

ΑΣ  ΓΙΝΕΙ Η "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ… ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!

Με εκτίμηση
Τα Σωματεία
- Αττικής- Α. Μακεδονίας κ’ Θράκης- Κ. Μακεδονίας- Κέρκυρας-
- Ηπείρου- Τρικάλων- Καρδίτσας- Μαγνησίας- Φωκίδας- Ευρυτανίας
- Φθιώτιδας- Βοιωτίας- Φωκίδας-Λευκάδος- Πελοποννήσου- Κρήτης-
- Κυκλάδων- Λέσβου- Σάμου- Χίου- Εύβοιας
       ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
1.     Γραφείο Πρωθυπουργού
2.     ΠΑΣΟΚ
3.     ΝΔ
4.     ΚΚΕ
5.     ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ
6.     ΛΑΟΣ
7.     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
8.     ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ