Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Δήλωση Υφυπουργού για συνένωση Γαλατά-Περιθωρίου με Δήμο Μεσολογγίου


Δελτίο τύπου 23-12-2011
Στον φυσικό τους χώρο Γαλατάς και Περιθώρι
Θάνος Μωραΐτης: «Ακούσαμε την τοπική κοινωνία, αποκαταστάθηκε μια αδικία»


Μετά την υπογραφή από την Υφυπουργό Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, το Προεδρικό Διάταγμα για την συνένωση των κοινοτήτων Γαλατά και Περιθωρίου με τον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, οδεύει προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Έτσι, ένα δίκαιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών υλοποιείται και μια αδικία του «Καλλικράτη»  αποκαθίσταται. Σε δήλωση του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, μετά την θετική αυτή εξέλιξη, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει πως η συνένωση του Γαλατά και του .... Περιθωρίου με τον δήμο Ναυπακτίας, ήταν ένα λάθος που έπρεπε να αποκατασταθεί.  Με τις πιέσεις που ασκήσαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, φτάσαμε σε ένα αίσιο τέλος και οι δυο κοινότητες, επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο, στον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου των Εσωτερικών που έδειξε κατανόηση  στο ζήτημα που δημιουργήθηκε και έδωσε την δίκαιη λύση. Παράλληλα ευχαριστώ τους δήμους Ναυπακτίας και Μεσολογγίου, που εργάστηκαν σε αυτήν την κατεύθυνση. Κυρίως όμως ευχαριστώ τους πολίτες του Γαλατά και του Περιθωρίου, που μέσα από την πίεση και τις διεκδικήσεις τους, ώθησαν τα πράγματα σε μια πιο γρήγορη και θετική έκβαση.

Τώρα αυτό που απομένει είναι να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε με ομαλότητα, οι δυο κοινότητες να ενσωματωθούν στο Μεσολόγγι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ