Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Η Σοφία Σακοράφα ρωτά για τους συμβασιούχους των νοσοκομείων

Για δυσλειτουργία στη λειτουργία των νοσοκομείων μετά την λήξη των ατομικών συμβάσεων των εργαζομένων, κάνει λόγο στην ερώτηση της στον υπουργό Υγείας η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Σοφία Σακοράφα.
Η ερώτηση αφορά και στους συμβασιούχους εργαζόμενους στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου την καθαριότητα και την φύλαξη.
Αναλυτικά η ερώτηση:
«Στα Νοσοκομεία εργάζονται με ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου πολλοί εργαζόμενοι στη φύλαξη, στη σίτιση και στην καθαριότητα.
Αυτές οι ατομικές συμβάσεις λήγουν τους προσεχείς μήνες με αποτέλεσμα τα Νοσοκομεία να μείνουν χωρίς προσωπικό.
Επειδή όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν ατομικές συμβάσεις, και με τη λήξη τους θα οδηγηθούν στην έξοδο από την εργασία,
Επειδή αν απολυθούν η δυσλειτουργία των Νοσοκομείων θα υποβαθμίσει περαιτέρω τις συνθήκες περίθαλψης,
Επειδή είναι αναγκαία η παράταση ή ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του εν λόγω προσωπικού, γιατί δεν είναι δυνατή η λειτουργία των Νοσοκομείων χωρίς τις υπηρεσίες τους.
Επειδή για την ορθή και οριστική αντιμετώπιση του θέματος απαιτείται η προκήρυξη ενιαίου διαγωνισμού ανά ΥΠΕ, για την κάλυψη των αντιστοίχων θέσεων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεστε να παρατείνετε / ανανεώσετε τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στο προσωπικό που απασχολείται στα Νοσοκομεία έως το τέλος του 2020, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προκηρυχθεί ενιαίος διαγωνισμός κάλυψης των θέσεων ανά ΥΠΕ και να διεκπεραιωθεί η σχετική διαγωνιστική διαδικασία;».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ