Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Διαμαρτυρία μετ' εμποδίων, Μουσικής και Οργάνων μαθητών-γονέων & εκπαιδευτικών Μουσικού Σχολείου Αγρινίου!

Παρά τον "υπέρμετρο ζήλο" της διεύθυνσης του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου στην εφαρμογή των νόμων, όπου την παραμονή (Τετάρτη 27-11-19) ζήτησε, μέσω των μαθητών, υπεύθυνες δηλώσεις από όλους τους γονείς, να....
συναινέσουν για την μεταφορά τους, με ευθύνη του Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων, από το Μουσικό σχολείο στην κεντρική πλατεία Αγρινίου με λεωφορεία που ναύλωσε ο σύλλογος! Ταυτόχρονα "υπενθύμιζε" στους εκπαιδευτικούς του σχολείου ότι η συμμετοχή τους θα θεωρηθεί στάση εργασίας που προκήρυξε η Β' ΕΛΜΕ και θα σταλούν τα ονόματα στο υπουργείο, για τις ανάλογες περικοπές των μισθών, εντούτοις, παρά όλων αυτών των εμποδίων η κινητοποιήσει είχε επιτυχία και στην πόλη του Αγρινίου, όπως και σε όλες τις πόλεις της χώρας που λειτουργούν Μουσικά σχολεία. 
Γιατί όλα αυτά άραγε; μήπως για να ενισχυθεί περισσότερο η συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση; ή μήπως για ν "σπείρουν" περισσότερο φόβο στην εκπαιδευτική κοινότητα για την αποτυχία της; Περιμένουμε και την αντίδραση των συνδικαλιστικών οργάνων για αυτές τις ενέργειες, αν έγιναν έτσι, όπως μας το μετέφεραν και δεν είναι καλό μάθημα στα νέα παιδιά από τους δασκάλους τους!
Είναι γνωστό ότι στα μουσικά σχολεία δεν έχουν προσληφθεί ακόμα αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί μουσικών οργάνων και χάνονται πολλές ώρες μαθημάτων την Εβδομάδα. Στο Μουσικό στο Αγρίνιο υπάρχουν 200 διδακτικές ώρες που δεν έχουν καλυφθεί στα ατομικά και άλλα μικτά μαθήματα μουσικών οργάνων, ακόμα.   
Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Αγρινίου συμμετείχαν αρκετοί μαθητές και γονείς και καθηγητές, αψηφώντας το "διάγγελμα" της διεύθυνσης του σχολείο που τέτοιες ενέργειες "τραυματίζουν" την εκπαιδευτική κοινότητα, αφού έως σήμερα  η διοίκηση και το Υπουργείο παιδείας δεν έχουν φροντίσει να προσληφθούν καθηγητές μουσικών οργάνων, τι έπρεπε να κάνουν οι γονείς των μαθητών, να περιμένουν, όποτε δεήσει η κυβέρνηση και η κ. Υπουργός να στείλουν καθηγητές και τα παιδιά τους να χάνουν τα μαθήματά τους, κάτι που έχουν επιλέξει να κάνουν κάποιοι βολεμένοι, κομματικοί ή κάποιοι φοβισμένοι;
Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων Ελλάδας σήμερα όλα αυτά τα σχολεία βγήκαν έξω στην κοινωνία στην πόλη τους, όπως και έγινε και στα Αγρίνιο, να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών μουσικών οργάνων, υποδομές και μέσων για την καλύτερη εκπαίδευσή τους, καθώς επίσης διεκδικούν ως μαθητικό κίνημα και οι γονείς θεσμικά αιτήματα, όπως την επαγγελματική αναγνώριση του τίτλου κάτι αντίστοιχο που δίδεται στα (ιδιωτικά) ωδεία 

Οι μαθητές αρχικώς βρέθηκαν στις 11:00 το πρωί έξω από το δημαρχείο Αγρινίου και η κινητοποίηση με μουσική και τραγούδια συνεχίστηκε στην πλατεία Δημοκρατίας.

Αναλυτικά τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι:
  1. Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε μουσικά, καλλιτεχνικά μαθήματα και μαθήματα γενικής παιδείας. Άμεσους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
  2. (στο σχολείο του Αγρινίου τα κενά είναι περίπου στις 200 ώρες/εβδομάδα, ενδεικτικά ταμπουράς 40, λαούτο 19, λύρες 13, βιολοντσέλο 14, κανονάκι 9 κλπ)
  3. • Συγγραφή και δωρεάν διανομή εγχειριδίων μελέτης για τα μουσικά και καλλιτεχνικά μαθήματα.
  4. • Δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς.
  5. • Σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις για όλα τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία.
  6. • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, της υλικοτεχνικής υποδομής και του απαιτούμενου προσωπικού για τη σωστή λειτουργία των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.
  7. • Υποχρεωτική αναγνώριση του επιπέδου σπουδών των αποφοίτων μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων στα αντικείμενα μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.
  8. • Ενεργοποίηση των ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ Γ2/7324/08-12-1997. Διενέργεια εξετάσεων στο πλαίσιο της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης για την απόκτηση πτυχίων Ευρωπαϊκής Μουσικής, Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων.
  9. • Καθορισμό συγκεκριμένης εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στα τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύνδεση των αντικειμένων τα οποία διδάσκονται στα καλλιτεχνικά σχολεία με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.  
Περισσότερες φωτο κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ