Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

Όταν νομοθετεί ο κ. Θεοδωρικάκος και αποφασίζει η μειοψηφία! - Γίνεται το "μπάχαλο" στην αυτοδιοίκηση!

Ανακοίνωση του τομέα Αυτοδιοίκησης του ΕΠΑΜ 
Λίγοι είχαν αμφιβολίες για το ότι ο Κλεισθένης της απλής και… ανόθευτης αναλογικής του κ. Τσίπρα, θα προκαλούσε ποταμούς προβλημάτων στην αυτοδιοίκηση. Όπως και λίγοι αισιοδόξησαν ότι οι διορθωτικές ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης Μητσοτάκη, δια χειρός... ΥΠΕΣ κ. Θεοδωρικάκου, θα διορθώσουν τις αδυναμίες και δεν θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα. 
Και «πριν αλέκτωρ φωνήσαι», αποδείχθηκε πως το ΕΠΑΜ δικαίως ανησυχούσε και έκρουε τον κώδωνα, έχοντας πλέον τώρα όλοι χειροπιαστά και ορατά τα πρώτα παραδείγματα του μπάχαλου που προκαλούν στην αυτοδιοίκηση οι προαναφερόμενοι νομοθετικοί φωστήρες. 
Μνημειώδης η απόφαση 267/2019 του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην οποία παρόλο που 27 μέλη ψήφισαν κατά της εισήγησης επί του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας και μόνο 19 μέλη ψήφισαν υπέρ, εντούτοις η εισήγηση… εγκρίθηκε! Εννοείται ότι οι 19 μειοψηφούντες προέρχονταν όλοι από την παράταξη του Περιφερειάρχη κ. Σπανού. 
Πώς συμβαίνει να εγκρίνονται μειοψηφούσες προτάσεις, όταν διαφωνεί η πλειοψηφία μιας κοινωνίας και του δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου της; Αυτό συμβαίνει διότι, πολύ απλά, με την τροποποίηση του ν.4555 από τη ΝΔ, προβλέπεται ότι όταν στις Περιφέρειες ή στους Δήμους δεν κατατίθεται εναλλακτικό τεχνικό πρόγραμμα, τότε θεωρείται ότι εγκρίνεται το κατατεθέν σχέδιο από τους Περιφερειάρχες και Δημάρχους, ανεξαρτήτως πλειοψηφίας! 
Το μόνο λοιπόν που έχει να κάνει μια δημοτική ή περιφερειακή αρχή προκειμένου να εγκριθεί το οποιοδήποτε πρόγραμμα της αρεσκείας της, είναι, αξιοποιώντας αυτήν την εσκεμμένη -και μάλλον δόλια- σύλληψη της τροποποίησης Θεοδωρικάκου, να φροντίσει να μην δοθούν έγκαιρα τα αναγκαία στοιχεία στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έτσι ώστε να μην προλάβουν να επεξεργαστούν εναλλακτικές προτάσεις. Να λοιπόν πώς μπορεί να καταργείται το θεμέλιο της δημοκρατικής διαδικασίας, η αρχή της πλειοψηφίας, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για πάσης φύσεως αποφάσεις που οδηγούν είτε σε αντιλαϊκά μέτρα είτε και σε διαπλοκές, ακόμη και αν η πλειοψηφία του Δήμου ή της Περιφέρειας τις καταψηφίζει! Διότι η τροποποίηση αυτή ισχύει όχι μόνο επί του Τεχνικού Προγράμματος, αλλά και του Επιχειρησιακού Προγράμματος, του Προϋπολογισμού των ΟΤΑ και της ψήφισης τελών! 
Οι δικαιολογίες του κ. Θεοδωρικάκου και της κυβέρνησης, ότι η ρύθμιση αυτή νομοθετήθηκε για να μην παραλύσει η τοπική αυτοδιοίκηση από την… απλή αναλογική του ν.4555/2018 που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κλεισθένη, είναι προφάσεις αν αμαρτίαις. Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα φρόντιζαν να καταργήσουν πλήρως τον νόμο αυτό και όχι να τον μετατρέπουν σε πλήρες και ολοκληρωτικό εξάμβλωμα. 
Άξιος ο μισθός του κ. Θεοδωρικάκου που με μια απλή τροποποίηση, καταργεί κάθε έννοια δημοκρατίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα μπορούσε να ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ στα «δημιουργικά μαθηματικά», εφόσον η εφαρμογή της επινόησής του στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, απέδειξε ότι οι 19 της μειοψηφίας είναι περισσότεροι των 27 που πλειοψήφησαν! 

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2019
Ο Τομέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ