Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Δήλωση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Θάνου Μωραΐτη για τις αποφάσεις Κικίλια και Κεραμέως

Θάνος Μωραΐτης για αποφάσεις Κικίλια και Κεραμέως: «Δύο χτυπήματα στον τόπο μας από την κυβέρνηση της ΝΔ σε μόλις… δύο ημέρες» 
Οξεία κριτική άσκησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με... την απόφαση του κ. Κικίλια για τη μείωση των πιστώσεων για το έργο που αφορά την αναδιαμόρφωση μέρους του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά και της κ. Κεραμέως για την ουσιαστική κατάργηση του νέο-ιδρυθέντος Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, που έχει έδρα το Αγρίνιο. 

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη: 

Μέσα σε δύο μόλις ημέρες, η κυβέρνηση της ΝΔ επιφέρει διπλό χτύπημα απαξίωσης στον τόπο μας . 

Δύο δυσάρεστες κυβερνητικές εκπλήξεις για τον λαό της Αιτωλοακαρνανίας και μάλιστα σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η Υγεία και η Παιδεία. 

Η πρώτη, είναι η χθεσινή απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Κικίλια, σχετικά με τη μείωση των πιστώσεων για το έργο που αφορά την αναδιαμόρφωση μέρους του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου. Εκεί προβλέπεται να στεγαστούν υπηρεσίες του ΙΚΑ, του ΕΚΑΒ κι ένας ξενώνας του προγράμματος «Ψυχαργώ». Το έργο αυτό θα αναζωογονήσει, θα τονώσει και θα αναβαθμίσει την περιοχή. Συνεπώς, η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση προκαλεί εύλογη ανησυχία ότι μπορεί να είναι προάγγελος απένταξης του σημαντικού αυτού έργου. Ο Υπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις του στο λαό του Αγρινίου και να δεσμευτεί ότι το έργο θα λάβει χρηματοδότηση, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης κι αναμένεται η παράδοση των σχετικών μελετών. 

Δυστυχώς, δεν πρόλαβαν να περάσουν 24 ώρες από την απόφαση του κ. Κικίλια και ήρθε η δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη: 

Πρόκειται για την ουσιαστική κατάργηση του νέο-ιδρυθέντος Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο έχει έδρα το Αγρίνιο. 

Συνιστά ένα τμήμα που, ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια, ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με στόχους -μεταξύ άλλων- να προωθηθεί η περιφερειακή ανάπτυξη, να εξελιχθούν οι μέθοδοι της πρωτογενούς παραγωγής και να αναβαθμιστεί ο τόπος μας, που προσφέρεται για τη γεωπονική επιστήμη. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ περιθωριοποιεί την Ανώτατη Εκπαίδευση στον τόπο μας και δείχνει με κάθε τρόπο την απέχθειά της σε ό,τι μπορεί να ενισχύσει την περιφερειακή ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ