Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: O σεβασμός στη φύση μας συμφέρει!

Οικολογική Δυτική Ελλάδα  
Πάτρα 22 Νοεμβρίου 2019
Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα συμπάσχει με τους κατοίκους της Ηλείας που έπαθαν σοβαρές ζημιές, είτε πρόκειται για κατοίκους πόλεων όπως ο Πύργος και η Ζαχάρω, είτε για αυτούς αγροτικών περιοχών όπως το Επιτάλιο.
Θεωρούμε όμως ότι είναι ώρα να επαναλάβουμε ότι μόνο η.... οικολογική αποκατάσταση των υδάτινων συστημάτων προσφέρει σήμερα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Η αποκατάσταση των πλημμυρικών πεδίων των ποταμών, η ανασύσταση αποξηραμένων λιμνών είναι δύο πρακτικές που πλέον εφαρμόζονται σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εδώ, ωστόσο, μένουμε στα παλιά μηχανικά έργα του εγκιβωτισμού των ποταμών και της ανύψωσης τοίχων: μέτρα που προλαβαίνουν μικρές πλημμύρες προκαλώντας (ολοένα συχνότερα) μεγάλες καταστροφές.
Η παλαιά και πάγια πρότασή μας για επαναπλλημυρισμό της Μουριάς και (έστω μέρους) της Αγουλινίτσας, αποτελούν έργα τα οποία, πέραν των άλλων ωφελειών, είναι ΚΑΙ αντιπλημμυρικά: Λειτουργούν και ως αποθήκες ανάγκης για το πλημμυρικό νερό, σε περιπτώσεις απότομων νεροποντών όπως η πρόσφατη, οι οποίες αναμένεται να είναι όλο και πιο συχνές.
Ο σεβασμός στις ισορροπίες που η ίδια η φύση διαμόρφωσε, μας συμφέρει κατά ένα άμεσο και ορατό τρόπο.
Κώστας Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ