Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Ο τέταρτος θάνατος του ΠΑΣΟΚ

Μετά το Συνέδριο που παρέτεινε τη θητεία της Φώφης Γεννηματά στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ βασικά ex officio (δηλ χωρίς κάποια δημοκρατική εκλογική διαδικασία εσωτερική του ΠΑΣΟΚ αλλά ως αντανάκλαση της ψηφοφορίας του... 2017 για ηγεσία όμως του ΚΙΝΑΛ), λύθηκε με τεχνικό τρόπο το θέμα της ηγεσίας του χώρου.
Το θέμα είναι όμως άλλο: ποια προοπτική έχει αυτός ο χώρος; Πόσο μπορεί να αντέξει μακριά από τη ζωοδότρα Κυβέρνηση; Τι εκπροσωπεί; Ποιες ηλικίες; Ποια είναι η κοινωνική συμμαχία που εκφράζει; Ποιες οι κοινωνικές εκπροσωπήσεις στην "κοινωνία των πολιτών" (συνδικάτα, κινήματα, επιμελητήρια, αυτοδιοίκηση, συνεταιρισμοί, νεολαία, πολιτιστικοί σύλλογοι, Εκκλησία, κ.ά.); Ποιο είναι το όραμά του για το μέλλον; Τι το διαφοροποιεί σε τελική ανάλυση από τα άλλα κόμματα;
Αυτά δυστυχώς δεν απαντήθηκαν στο Συνέδριο. Στο παρακάτω άρθρο (κλικ εδώ)  επιχειρείται μια κριτική ανασκόπηση της πρόσφατης τραγικής ιστορίας του ΠΑΣΟΚ και υπάρχει ένα συμπέρασμα δυσοίωνο για κάθε παρόμοια προσπάθεια: "...Το κόμμα - εκφραστής της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας δεν κατέρρευσε μόνο επειδή ηττήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ηττήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή πρώτα είχε ηττηθεί στον ιδεολογικό πόλεμο στον οποίο σύρθηκε με τη Νέα Δημοκρατία..."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ