Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis, καθώς οι αρχές έχουν ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος προστατευόμενου μάρτυρα για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις που ορίζει ο νόμος 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. Ο εν λόγω προστατευόμενος μάρτυρας, ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας που ελέγχονται από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, φέρεται να επιχείρησε να διαφύγει από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για τον Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος φέρεται ως σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας και συγκεκριμένα των Μάριου Σαλμά και του Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ διατέλεσε και διαπραγματευτής με την....
τρόικα σε θέματα φαρμάκου (δείτε εδώ).
Σημειώνεται πως βάσει κατάθεσης προστατευόμενης μάρτυρος, ο Ν. Μανιαδάκης υπήρξε σύμβουλος και του Ανδρέα Λοβέρδο, κάτι ωστόσο που διαψεύδει ο πρώην υπουργός. Συγκεκριμένα σε δήλωσή του, μετά τη δημοσίευση των πληροφοριών στο Documento, ανέφερε: "Φθάνουν πια η αγυρτεία, η λάσπη και τα ψέματα. Ο Ν. Μανιαδάκης ουδέποτε υπήρξε επίσημος ή ανεπίσημος σύμβουλος ή συνεργάτης μου. Σας καλώ να αποσύρετε αμέσως αυτή την απολύτως ψευδή και σύκοφαντική δήθεν είδηση, αλλιώς θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου".
Ο πρώην σύμβουλος ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσαν στοιχεία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, πλην όμως τέθηκε στο στόχαστρο των εισαγγελέων καθώς φαίνεται να προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία για χρηματικά ποσά που κατά την εισαγγελική έρευνα σχετίζονται με τις πρακτικές της Novartis προκειμένου να κυριαρχήσει στην ελληνική αγορά φαρμάκου.

Οι κινήσεις του κατηγορούμενου, που φέρεται να επιχείρησε να μετακομίσει κρυφά στο εξωτερικό, σήμαναν αμέσως συναγερμό στις εισαγγελικές αρχές που εξέδωσαν διάταξη απαγόρευσης του από την χώρα, ενώ παράλληλα οι διωκτικές αρχές παρέλαβαν το διαβατήριο του. Έτσι συνελήφθη ξημερώματα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για τη Μαδρίτη.
Η υπόθεση του εν λόγω συμβούλου, που ουσιαστικά είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας μετά το πρώην στέλεχός της, εκτιμάται ότι θα σηματοδοτήσει επιπλέον εξελίξεις στην εισαγγελική έρευνα, η οποία συνεχίζεται κανονικά για όλες τις πτυχές που αφορούν τη φαρμακοβιομηχανία για πολιτικά και μη πρόσωπα.
tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ