Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Απάντηση ΕΠΑΜ για τα Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας.


Ο Ένας μετά τον άλλο οι Πολιτικοί και οι Τοπικοί άρχοντες βγάζουν ανακοινώσεις για τα αρχαιολογικά μνημεία. Την αρχή έκανε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου χθες βγάζοντας μια ανακοίνωση με την οποία καλεί τους βουλευτές του νομού να λάβουν άμεσα θέση και πρωτοβουλία για το θέμα της «μεταβίβασης αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και ακινήτων που....
σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά στο «Υπερταμείο».
Θεωρεί αδιανόητη ο κ. Δήμαρχος Μεσολογγίου κάθε συζήτηση για το «ξεπούλημα» του Κήπου των Ηρώων, των εκκλησιών και μονών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου μας. Ακόμη και η συζήτηση ενός τέτοιου ενδεχομένου, αποτελεί ασέβεια και προσβολή προς το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τους δημότες του.
Κλείνοντας ο Δήμαρχος καλεί το Ελληνικό Κράτος και τους διαχειριστές του, για κάθε οικονομική συμφωνία που έχει συνάψει, να ψάξει να βρει το αντίτιμό της. Οι Εξοδίτες, δεν «πουλιούνται» και δεν «αγοράζονται» από κανέναν. Το απέδειξαν 193 χρόνια πριν».
Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε. Από ότι φαίνεται δεν καταλάβατε ακόμα ότι ζούμε υπό Ξένη Κατοχή. Το Ελληνικό Κράτος δεν έχει το δικαίωμα ούτε καρφίτσα να αγοράσει αν δεν πάρει άδεια από το Κατοχικό Καθεστώς.
Ο μόνος τρόπος κύριε Δήμαρχε να μην περάσουν τα μνημεία της Ιεράς Πόλης σας στο Υπερταμείο είναι ένας. Κηρύξτε την Πόλη της Ι.Π. Μεσολογγίου «Ελεύθερη Ελλάδα». Δηλαδή δουλέψτε κανονικά ως δήμος και να μην στέλνετε απολύτως τίποτα στην Κατοχική Διοίκηση. Κατεβείτε στο Λαό του Μεσολογγίου και ενημερώστε τους για την Κατοχή που μας έχουν επιβάλει οι Ξένοι κατακτητές σε συνεργασία με τους ντόπιους δωσίλογους. Κηρύξτε ανεπιθύμητους Όλους τους Κυβερνώντες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο Βουλευτή 
Όπως ακριβώς αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας η Ι. Π. Μεσολογγίου διαθέτει ένα μεγάλο Ιστορικό Μνημείο, τον «Κήπο των Ηρώων», όπου οι Έλληνες κατέθεσαν την τελευταία ρανίδα του αίματός τους για την απελευθέρωση της Πατρίδας από τον Τουρκικό Ζυγό.
Ας γίνει πάλι το Μεσολόγγι αφετηρία για την σύγχρονη απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τη νέα Γερμανική Κατοχή. Δυστυχώς οι πολίτες του Μεσολογγίου θα πρέπει να αποδείξουν πάλι στην πράξη ότι δεν πουλιούνται, όπως έκαναν οι προγονοί τους πριν από 193 χρόνια. Οτιδήποτε άλλο κύριε Δήμαρχε είναι κούφια προεκλογικά λόγια.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Δημάρχου Μεσολογγίου, οι Βουλευτές του Νομού άρχισαν να βγάζουν ανακοινώσεις ότι είναι ενάντια στη μεταβίβαση των μνημείων στο «Υπερταμείο».
Που ακριβώς ήταν όλοι αυτοί όταν ψηφίζονταν στις 14 Ιουνίου 2018 το πολυνομοσχέδιο με τα «προαπαιτούμενα των Δανειστών», όπου, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκαν και για τη μεταβίβαση των Μνημείων;  Οι μεν του Σύριζα και των ΑΝΕΛ την ψήφισαν οι δε άλλοι την αποσιώπησαν καταθέτοντας εκείνη την εποχή πρόταση μομφής στην Κυβέρνηση για τις Πρέσπες, έτσι ώστε να μην συζητηθεί καθόλου το πολυνομοσχέδιο για να μην μάθει ο Ελληνικός λαός τι του ετοιμάζουν.
Μόνο το ΕΠΑΜ είχε μείνει να φωνάζει και να προβάλει την γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής που προειδοποιούσε ότι δεν Νοείται η Ψήφισή Σχέδιου Νόμου από τη Βουλή.
Έρχονται τώρα προεκλογικά με κούφια λόγια να μας πουν δεν ότι δεν συμφωνούν. Γιατί τότε κανένα κόμμα δεν παραιτήθηκε από τη Βουλή, για να μην περάσει; Γιατί δεν παραιτήθηκε πριν δύο μέρες για να μη προχωρήσει η Συνταγματική εκτροπή του Σύριζα; Γιατί δεν παραιτείται τώρα για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών;
Η απάντηση είναι απλή. Γιατί όλα τα κόμματα της Βουλής θέλουν να γίνουν όλα αυτά. Και να περάσουν τα μνημεία στο Υπερταμείο και να πάρει μια Κυβέρνηση μειοψηφίας ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και να ψηφιστεί η Συμφωνία τω Πρεσπών. Όλα εκεί μέσα στη Βουλή είναι ένα κακό θέατρο με κακούς ηθοποιούς και κακό σκηνοθέτη.
 Αγρίνιο, 19 Ιανουαρίου 2019
Τ.Ο. Ε.ΠΑ.Μ. Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ