Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

ΑΓΡΙΝΙΟ: Για την Αξιοποίηση Δημοτικών Κτηρίων μέσω ΕΣΠΑ ρωτά η "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΤΩΝ"


Συμμαχία Πολιτών
Αδέσμευτη Κοινωνική Πρωτοβουλία για τον Δήμο Αγρινίου
 Αγρίνιο 21/1/2019
Αξιοποίηση Δημοτικών κτηρίων
Πριν λίγες μέρες, τελείωσε η προθεσμία κατάθεσης προτάσεων από τους Δήμους για ένταξη έργων στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας». Η περίοδος υποβολής ήταν από 16/1/2018 έως....
15/1/2019.
Το Πρόγραμμα απευθύνονταν στους Δήμους όλης της χώρας και στόχευε στην ανάδειξη των δημοτικών κτιρίων μέσω της λειτουργίας τους ως εστιών τουριστικής, πολιτιστικής, αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με την κατάλληλη διαμόρφωση των κτιρίων, την επανάχρησή τους και την λειτουργική τους επανένταξη στον ιστό της πόλης, μπορούσε να συμβάλει άμεσα και έμμεσα στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση των αστικών περιοχών.
Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 50 εκατομμύρια ευρώ και λόγω του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος από τους Δήμους αυξήθηκε στα 90 εκατομμύρια.
Η μέγιστη χρηματοδότηση ήταν 2,5 εκατομμύρια ευρώ ανά πρόταση και έως 100%, ανάλογα με το είδος της αξιοποίησης.
Ήδη δεκάδες Δήμοι σε όλη τη χώρα το έχουν αξιοποιήσει και έχουν χρηματοδοτηθεί.
Επειδή καμιά ευκαιρία χρηματοδότησης δεν πρέπει να χάνεται, ειδικά σήμερα, εύλογο είναι το ερώτημα προς τον Δήμαρχο Αγρινίου. Υπέβαλε ο Δήμος μας πρόταση για ένταξη έργου στο πρόγραμμα αυτό και αν όχι γιατί;
Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν.

Για την Συμμαχία Πολιτών
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ