Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Νίκος Μουρκούσης: Η δημοτική αρχή Καραπάνου έχει εκπέσει στη συνείδηση των δημοτών.


Να τεθούν άμεσα σε αργία οι στενοί συνεργάτες του δημάρχου που είναι υπόδικοι για κακουργήματα.
   Σε μια περίοδο που οι πολίτες δοκιμάζονται από τις μνημονιακές πολιτικές, μόνο  θλίψη και οργή  προκαλεί ο πανελλήνιος διασυρμός του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου από  τις συμπεριφορές  μελών της Δημοτικής Αρχής  που...
κατείχαν θέσεις ευθύνης. Τα τελευταία γεγονότα καταδεικνύουν με εμφατικό τρόπο τη νοοτροπία και  τον κατήφορο του συνδυασμού «Δήμος για τα παιδιά μας»  που διαχρονικά, με πράξεις και παραλείψεις, κάνει ό,τι μπορεί για να οδηγήσει τον τόπο σε ανυποληψία και  παρακμή.
   Οι «Κύριοι» αυτοί,  που παλαιότερα και σήμερα, κήρυτταν ηθική  και κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες,  απασχολούν  πλέον τις δικαστικές αρχές, κατηγορούμενοι για κακουργήματα.
   Η καλοστημένη «παράσταση» παραίτησης του προέδρου Αγαθ. Κότσαλου, κατέληξε σε ένα «παραλήρημα» αμετροέπειας, με απαγγελία στίχων, αναφορές σε Καζαντζάκη και τέλος στον Αριστοτέλη. Αντί να ζητήσει ταπεινά συγνώμη από τους δημότες για τον διασυρμό, ο απερχόμενος πρόεδρος, υπόδικος για κακουργήματα,  σε αυστηρό ύφος και «κουνώντας το δάκτυλο» και απειλώντας με μηνύσεις σε όποιον τον ..θίξει, υπέβαλε την παραίτησή του. Δεν παρέλειψε να αναφέρει με έπαρση την ..πολιτική του διαδρομή. Ξεχνώντας ότι ξεκίνησε ως στενός συνεργάτης του έγκλειστου στη φυλακή για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών, πρώην δημάρχου Γ. Πρεβεζάνου, συνέχισε στενός συνεργάτης του Ν. Καραπάνου, για να καταλήξει να διαγραφεί από το κόμμα του τη Ν.Δ. και να αναγκαστεί τώρα ως υπόδικος σε παραίτηση από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου..
   Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, δεν έδωσε το λόγο στην αντιπολίτευση, προφασιζόμενος διαδικαστικά θέματα. Έτσι, σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε από την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου, εις ένδειξη διαμαρτυρίας.
   Δίπλα του φανερά ικανοποιημένος ο δήμαρχος, που πρώτος καταδίκασε δημόσια τους δύο συνεργάτες του με ανακοινώσεις, στερώντας τους το τεκμήριο αθωότητος και ζητώντας επιτακτικά την παραίτησή τους. Όμως, ο κ. Κότσαλος παρέβλεψε την ταπεινωτική στο πρόσωπό του συμπεριφορά του κ. Καραπάνου, προσδοκώντας προφανώς σε άλλη έμμισθη θέση.
   Ο Αριστοτέλης που επικαλεσθήκατε κ. Κότσαλε, ρητά αναφέρει ότι όποιος κατηγορείται για σοβαρά αδικήματα εκδιώκεται από την πόλη!  Ή δεν φθάσατε την ανάγνωση έως εκεί;
   Καλούμε τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης, εφαρμόζοντας τους νόμους και τις νομολογίες, να θέσει σε αργία τους δύο στενούς συνεργάτες του κ. Καραπάνου μέχρι να τεσιδικήσει η υπόθεσή τους, αφού δεν έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν από την έδρα του δημοτικού συμβούλου. Είναι απαράδεκτο να διαχειρίζονται δημοτικό χρήμα υπόδικοι για κακουργήματα..
    Στην παραληρηματική ομιλία του χθες ο κ. Κότσαλος διευκρίνισε ότι τα κακουργήματα που τον βαραίνουν δεν αφορούν «ελληνοποιήσεις», αλλά «άδειες παραμονής». Παρέβλεψε ότι η μία είναι προϋπόθεση της άλλης. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πόσες νέες εγγραφές έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα δημοτολόγια του Δήμου και από πού ήρθαν οι νέοι εγγεγραμένοι. Καλούμε τον δήμαρχο να ανακοινώσει δημόσια τον ακριβή αριθμό των νέων συνδημοτών κατ’έτος, για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα..
  Βέβαια, η παραίτηση ή αργία των δημοτικών συμβούλων,  που σύμφωνα με την ανακοίνωση των  Αδιάφθορων της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση, δεν  μπορεί να λειτουργήσει ως η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για  τη Δημοτική Αρχή .
   Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών» , προεκλογικά μίλησε για «ευκαιριακούς επισκέπτες, τυχοδιώκτες   και μαθητευόμενους μάγους». Δυστυχώς , οι πολίτες εξαπατήθηκαν από τα ψεύδη και τις υποσχέσεις  των «παιδιών». Μάλιστα, μετά τις εκλογές ο κ. Καραπάνος δήλωνε περήφανος για τους «καθαρούς και έντιμους» ανθρώπους που εξέλεξε, «σαν τα γάργαρα νερά» όπως τόνισε. Και από την «Βενετία της δημοκρατίας» δήλωσε πως θα διδάξει «δικαιοσύνη».
   Μετά τα προεκλογικά ψέματα, οι μετεκλογικές μπαρούφες. Και σήμερα ο κατήφορος..
   Οι ταγοί του τόπου οφείλουν να αντιδράσουν , οι πολίτες να αφυπνιστούν , ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα. Οι υγιείς πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να αντιληφθούν πως μόνο με την συνεργασία μπορεί να εξαλειφθεί το «φαινόμενο Καραπάνου».
Ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου  πρέπει να έχει την  ΤΥΧΗ και τον ΣΕΒΑΣΜΟ  που του αξίζει. Και στην προσπάθεια αυτή δηλώνουμε παρόντες..
Ι.Π. Μεσολογγίου 17/07/2018
Νίκος Γ. Μουρκούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ